Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 348 300 kontrabandas cigarešu ievešanu,  informēja VID.

Šī gada 12.oktobrī Terehovas muitas kontroles punktā, veicot padziļināto kontroli no Krievijas iebraukušajam vieglajam automobilim “Citroen”, muitas amatpersonas atklāja, ka transportlīdzekļa grīdā ir izveidota slēptuve. Izmantojot automobiļa grīdā izgrieztas lūkas, no muitas kontroles bija mēģināts noslēpt 45 860 cigarešu “Winston” ar Baltkrievijas akcīzes markām. Par pārkāpumu aizturēts viens Lietuvas pilsonis un uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta 1.daļas.

11.oktobrī Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena kontroli, divos vagonos muitas amatpersonas konstatēja zem akmeņoglēm paslēptus iepakojumus, kuros atradās 60 000 cigarešu “Premjer” ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt 10.oktobrī Silenes muitas kontroles punktā tika veikta no Baltkrievijas iebraukuša vieglā automobiļa “Audi” kontrole, kuras rezultātā tika atklāts, ka transportlīdzekļa konstrukcijās atrodas speciāli izveidotas slēptuves, kurās bija noslēptas 42 440 “NZ”, “Minsk” un “Queen” cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Šī gada 9.oktobrī Zilupes muitas kontroles punktā no Krievijas iebrauca kravas vilciens. Pamatojoties uz vilciena skenējuma attēlu izvērtēšanas rezultātiem, muitas amatpersonas veica fizisko kontroli vagonā ar cukurbiešu graizījumu granulu kravu. Pārbaudes gaitā tika atklāts, ka granulu kravā ir noslēptas 10 dažāda izmēra kastes ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemti 100 000 cigarešu “NZ” ar Baltkrievijas akcīzes markām un cigarešu “Omega” bez akcīzes markām.

Savukārt 7.oktobrī Zilupes muitas kontroles punktā vilciena skenēšanas rezultātā muitas un Valsts robežsardzes amatpersonas vagonā ar minerālmēslu kravu konstatēja 10 dažāda izmēra iepakojumus melnā polietilēna plēvē. Tajos atradās kopumā 100 000 cigarešu “Bond” ar Kirgizstānas akcīzes markām un cigarešu “Kiss” bez akcīzes markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās, kas nodotas VID Muitas policijas pārvaldei jautājuma lemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

 


Info: BNS

Foto: pixabay

Saistītās tēmas: CigaretesMuitaVID

youtube icon
Abonēt youtube