ASV Republikāņu partijas Baltā nama kandidāts Donalds Tramps sestdien savas kampaņas mītiņā Nevadas štata Rīno pilsētā uz īsu laiku tika novests no skatuves, jo pūlī izcēlās viltus trauksme par iespējamu šaujamieroci.

70 gadus vecais Tramps pēc dažām minūtēm atkal parādījās uz skatuves, ovāciju pavadīts, un paziņoja: “Neviens nav teicis, ka mums būs viegli, bet mēs nekad netiksim apturēti.”

“Es gribu pateikties Slepenajam dienestam. Šie puiši ir fantastiski. Viņi netiek pietiekami novērtēti. Tie ir pārsteidzoši cilvēki,” sacīja Tramps.

Īsi pirms novešanas no skatuves bija redzams, kā Tramps aizklāj acis pret rampas gaismu, mēģinot saskatīt pūlī notiekošo.

Trīs Slepenā dienesta aģenti noveda Trampu no skatuves, piesedzot viņa ķermeni. Kad aizdomās turētais bija aizturēts, Tramps atgriezās, lai turpinātu savu runu.

Televīzijas materiālā bija redzams, kā aizdomās turēts baltais vīrietis tika nospiests pie zemes un pārmeklēts, pirms viņu aizveda tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, starp kuriem bija bruņota ātrās reaģēšanas vienība taktiskā apģērbā ar šautenēm.

Republikāņu kandidāts neizrādīja satraukumu un turpināja runāt ar ierasto pašpārliecību, pabeidzot plānotās piezīmes un saņemot pūļa aplausus, līdz viņš droši atgriezās savas kampaņas lidmašīnā.

“Es gribētu pateikties Savienoto Valstu Slepenajam dienestam un tiesībsargājošajām iestādēm Rīno un Nevadas štatā par ātro un profesionālo reakciju,” Tramps pateica savas kampaņas paziņojumā.

ASV Slepenā dienesta un vietējās policijas darbinieki aizturēja aizdomās turēto pēc tam, kad pūlī kāds iekliedzās “gun” (“šaujamais”).

Nekāds ierocis netika atrasts, un Rīno policijas departaments atbrīvoja aizturēto, ziņoja ASV mediji. Slepenais dienests gan paziņoja, ka incidenta izmeklēšana vēl turpinās.

 


Info: BNS

Foto: reuters

Saistītās tēmas: NovestsNoSkatuvesTrampaDrošībaTramps

youtube icon
Abonēt youtube