Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps atbalsta ideju, ka gaisa satiksmes kontroles operācijas, kuras ir valdības pārziņā, būtu jānodod privātai bezpeļņas korporācijai, kurai šādu privilēģiju piešķīris ASV Kongress, paziņoja Kongresa apakšpalātas Pārstāvju palātas komitejas vadītājs.

Pārstāvju palātas transporta komitejas priekšsēdētājs republikānis Bils Šusters pavēstīja ziņu aģentūrai “Association Press” (AP), ka viņš par šo ideju runājis ar Trampu vairākas reizes – gan pirms ASV prezidenta vēlēšanām, gan to laikā.

Šusters pauda uzskatu, ka Tramps atbalstītu šo ideju, lai gan detaļas vēl jāizstrādā.

Pēc Trampa ievēlēšanas Šusters ir ticies ar bijušo Virdžīnijas štata transporta ministri Šērliju Ibarru, kas kopā ar Trampa pārejas komandu strādā transporta jautājumos.

Šusters un lielākā daļa aviotransporta industrijas ir mēģinājuši panākt gaisa satiksmes kontroles privatizāciju, jo ASV Federālā aviācijas pārvalde (FAA) rīkojas pārāk lēni jaunu tehnoloģiju ieviešanā un aviokompānijas nav guvušas cerēto labumu no FAA gaisa satiksmes kontroles modernizācijas programmas.

 


Foto: flickr

Saistītās tēmas: Gaisa SatiksmeTramps

youtube icon
Abonēt youtube