Pasaule nav bez labiem cilvēkiem. 2016. gads kārtējo reizi to ir pierādījis. Mums apkārt ir arī labi un nesavtīgi cilvēki ar lielu, atvērtu sirdi.

Lai darītu kaut ko labu nevajag tam meklēt iemeslu vai īpašu gadījumu, to var veikt katrs no mums, ir tikai jābūt nedaudz uzmanīgākiem pret citiem, jo mēs spējam ietekmēt ne tikai savu likteni, bet arī citu dzīves gaitu.

Piedāvājam uzzināt šī gada aizkustinošākās rīcības, ko ir veikuši cilvēki visā pasaulē.

Esam labsirdīgāki pret pārējiem!

Sīrijas iedzīvotājs palika pamestā Alepo, lai rūpētos par kaķiem

Ala Džalil no Alepo katru dienu riskēja ar savu dzīvi, lai palīdzētu cilvēkiem, kuri zaudēja dzīvesvietu un palika bez pārtikas. Kad cilvēki pameta pilsētu, viņš palika, lai turpinātu rūpēties par kaķiem. Viņam ir vairāk nekā 100 mājdzīvnieku, tajā skaitā mazs kaķēns, kuru viņam atstāja maza meitene, pirms devās prom. “Es apsolīju, ka rūpēšos par to, līdz viņa atgriezīsies atpakaļ,” saka Ala.

1

 

Dānijas iedzīvotāja glābj divus gadus vecu zēnu, no kura atteicās māte

Pagājis gandrīz gads, kad Anjā Ringrena Lovena atrada Nigērijas ielā izbadējušos zēnu. Viņa nosauca to par Houpu. Vecāki izdzina bērnu no mājām, uzskatot viņu par “burvi”. Tad viņam bija tikai nedaudz pāri gadam, un mazulis izdzīvoja, tikai pateicoties citu cilvēku cienastam. Anja paņēma viņu savā bērnu namā, kurā kopā ar vīru uztur 35 glābtus bērnus vecumā no gada līdz četrpadsmit.

Kad Anja savā Facebook publicēja foto ar Houpu, cilvēki no visas pasaules sāka pārskaitīt viņai naudu. Kopumā bija sakrāts $1miljons. Tagad viņa ar vīru plāno atvērt lielu bērnu namu un klīniku mazajiem.

19897415-dob20-1481027872-650-ebe7ebea21-1481107441

 

Skrējēja upurēja savu medaļu, lai palīdzētu pretiniecei, kura guva traumu

Olimpiādē  5 000 metru skrējienā Jaunzēlandes skrējēja Nikija Bambla  satriecās ar amerikānieti Ebiju Dagostīno. Nikija palīdzēja sāncensei piecelties, un tālāk viņas skrēja jau kopā, pieturoties viena pie otras. Abas ne tikai tika līdz finālam, bet arī tika apbalvotas ar Pjēra de Kubertēna medaļu par sporta ētiku un uzticību olimpiskajiem principiem.

11

 

 

Tūkstošiem cilvēku atbalstīja meiteni, uz kuras dzimšanas dienu neviens neieradās

Neviens no aicinātiem ciemiņiem neieradās uz Halles Sorensonas astoņpadsmito dzimšanas dienu. Tad viņas māsīca palūdza sociālo tīklu lietotājus atbalstīt Halli ar novēlējumu kartiņu palīdzību. Un notika kaut kas neparasts –  Menas štata pasta nodalījums pēkšņi pārpildījās ar vēstulēm. Kopumā meitene saņēma 10 tūkstošus kartiņu un dāvanu.

19897215-dob27-1481033353-650-e885a7e0eb-1481107441

 

Skolēni atkārtoja izlaidumu balli klases biedram, kurš iekļuva ceļa satiksmes negadījumā

Skots Dans iekļuva smagā auto avārijā tieši izlaiduma priekšvakarā. Izejot no komas, Skots bija ļoti apbēdināts par to, ka palaida garām tik svarīgu dienu viņa dzīvē. Tomēr tiklīdz jaunais cilvēks sāka atveseļoties, viņa vecākiem piezvanīja skolas direktors un teica, ka vēlas izdarīt kaut ko īpašu Skotam. Izrādījās, ka puiša klasesbiedri sagatavoja viņam privāto izlaidumu. Atkārtojās gan svētki, gan runas, gan uzvalki. Tomēr medaļa tika izsniegta tikai vienam – Skotam.

111

 

Taizemes bezpajumtnieks tika pie mājas un darba savas godīgās rīcības dēļ

44 gadus vecs bezpajumtnieks no Taizemes Varalops metro stacijā atrada maku. Neskatoties uz to, ka viņam vispār nebija naudas, bet makā atradās $580 un kredītkarte, viņš neiztērēja ne centa un aiznesa to uz policiju.

Maka īpašnieks bija sajūsmā par vīrieša godīgumu un atzinās, ja būtu viņa vietā, tad visticamāk rīkotos savādāk. Pateicībā Varalops tika pie dzīvojamās telpas un darba fabrikā, kas arī pieder “aizmāršai”. Tagad bijušais bezpajumtnieks pelna apmēram $317 mēnesī un vairāk nenakšņo pazemē.

1111

 

Kaimiņi izremontēja sirmgalves māju bez maksas

Bijušajai skolotājai, kas tagad nu jau ir pensijā, Ennijai Glensijai draudēja sods no pilsētas kopienas – $ 3 tūkstošu apmērā ik dienu, ja viņa nesaremontēs savu dzīvojamo ēku un nesakops zālāju. Viņai nebija neviena rada, kurš spētu palīdzēt, tomēr kaimiņi Ādams un Kristīne Polemusi kopā ar citiem voluntieriem veltīja veselu vasaru mājas “atdzīvināšanai” , lai nabaga sievietei nav jāuztraucas par naudu, kas viņai nav.

11111

 

Kanādas aviokompānijas lauza savus noteikumus, lai glābtu dzīvniekus pēc ugunsgrēka

Pēc tam, kad uguns pārņēma Kanādas Fort McMurray, iedzīvotājiem bija steidzīgi jāevakuējas. Dzīvnieku pārvadāšanas noteikumi lidmašīnās parasti ir ļoti stingri – tiem ir jānoformē dokumenti, bet pašiem četrkājainiem jāatrodas kravas nodalījumā. Tomēr šoreiz aviokompānija atkāpās no saviem likumiem un ļāva mājdzīvniekiem braukt pasažieru salonā kopā ar saviem īpašniekiem.

1112

 

Stjuarte adoptēja suni, kurš pusgadu gaidīja viņu pie viesnīcas durvīm

Olīvija Sīversa bieži lido uz Buenosairesu, tomēr vienu reizi pie savas viesnīcas durvīm viņa sastapa ar suni. Viņa paglaudīja un pabaroja to, un kopš tā laika pūkainis gaidīja viņu atgriežamies no lidojumiem. Olīvija dzīvoja Vācijā, tāpēc viņa sameklēja Rūbijam jaunas mājas. Bet viņš aizmuka un atkal sāka gaidīt savu vienīgo saimnieci pie tās pašas viesnīcas durvīm. Tomēr šoreiz Olīvija nolēma nepamest suni un paņēma sev līdzi. Abi dzīvo laimīgi!

 

 


Avots 

Saistītās tēmas: Labsirdībamīlestība

youtube icon
Abonēt youtube