Ja seko līdzi skaistumkopšanas trendiem, tad zināsi, ka šī gada lielākie hiti bija maskas, kas uz sejas pārvēršas putās un salvešveida maskas, kuras uzliekam uz sejas, kādu brīdi izskatāmies pēc kāda mistiska supervaroņa un, pēc apmēram 15 minūtēm to noņemot, izskatāmies lieliski. 

Taču nākamajam gadam “Pinterest” paredz ko citādāku – šoreiz tā būs aktivētās ogles pašizgatavota maska. Bet jāteic, ka mēs nebūt neesam pārsteigtas, jo aktivētā ogle un no tās izgatavotās maskas pēdējā gada laikā teju vai iet savu uzvaras gājienu.

Šajā gadā aktivētā ogle parādījusies neskaitāmos skaistumkopšanas un ikdienas lietošanas produktos, piemēram, radīta pat zobu birstīte, kuras sari veidoti no aktivētās ogles. Tāpat radītas ogļu melnas kosmētikas noņemšanai paredzētās salvetes. Diezgan radikāli, jā, tomēr tam visam ir pamatīgs izskaidrojums!

Aktivētā ogle strādā kā vakuums pret netīrumiem un taukvielām. Tādēļ tā nelielā daudzumā atrodama teju katrā mūsdienīgā sejas kopšanas līdzeklī, kas paredzēts cīņā ar taukainu un aknes nomocītu seju. Diemžēl jāteic, ka aktivētās ogles sastāvs katrā no sejas kopšanas līdzekļiem ir tik neliels, ka īsti nav zinātnisku pierādījumu, ka tā kaut kādā mērā ietekmē ādas stāvokli, tomēr…

Tie cilvēki, kuri savā ikdienā izmanto aktivētās ogles produktus (lielākā daudzumā – sejas krēmos utt.), atzīst, ka āda kļuvusi daudz tvirtāka, attīrījušās un mazinājušās arī poras.

Šobrīd “Pinterest” dzīlēs atrodamas neskaitāmas sejas maskas, kas sola brīnumainus rezultātus, tomēr ir viena maska, kura ir īpaši populāra, un “Pinterest” domā, ka tieši šī kļūs par 2017. gada hitu!

Šīs maskas pagatavošanai nepieciešamas vien 3 sastāvdaļas: aktivētā ogle (melna), Matcha zaļās tējas pulveris (zaļš) un bentonīta māla pulveris (smilšu krāsas).

pore-minimizing-face-mask

Matcha zaļā tēja ir pilna ar antioksidantiem, mazina poras un atjauno ādas šūnas, padarot ādu skaistu, mirdzošu un jauneklīgu. Bet mālu pulveris saskarē ar ūdeni spēj lieliski absorbēt toksīnus, palīdzot attīrīt ādu.

Maska vienai lietošanai: 1/2 tējkaroti zaļās tējas un mālu pulvera sajauc ar 2 tējkarotēm aktivētās ogles un 2 tējkarotēm ūdens. Kārtīgi samaisi. Pēc tam uz pilnībā tīras ādas klāj šo masku, izvairoties no acu zonas. Turi masku apmēram 1 minūti, pēc tam ar siltu ūdeni nomazgā seju, nosusini to un klāj uz tās mitrinošu/barojošu sejas krēmu. 🙂

Masku var izmantot 2-3 reizes nedēļā.

 

 

 

 

youtube icon
Abonēt youtube