Tikai trīs sekundes simtdaļas – tieši tik Martins Dukurs spēja atvinnēt pēdējā virāžā Sanktmoricas trasē, Šveicē, un izcīnīt uzvaru Pasaules kausa izcīņas 5.posmā un tiek pie trases rekorda. 2.vietā šoreiz korejietis Sungbins Juņs, kurš pēc pirmā brauciena bija līderis, apsteidzot Martinu par 22 simtdaļām. Tomass Dukurs ierindojās 6.vietā.

Martins Dukurs riskēja startā abos braucienos, izvēloties ārmalas “špūri”. Ja pirmajā braucienā grūti izdevās skeletonu savaldīt pēc pirmās virāžas, tad otrajā braucienā risks attaisnojās un izdevās uzlabot gan starta ieskrējiena laiku, gan rezultātu finišā.

Tomass Dukurs abos braucienos labi tika galā ar “zirga pakava” virāžu, kas abos braucienos deva labu paātrinājumu trases vidusdaļā, taču sportists abos braucienos mazliet kļūdījās tieši trases lejasdaļā, tāpēc neizdevās izcīnīt augstāku vietu.

Sanktmorica ir vienīgā dabīgā sniega trase, kurā katru gadu notiek pasaules līmeņa sacīkstes. Šī ir arī garākā trase, kur notiek sacensības.

Vēl šodien pulksten 14:00 Sanktmoricas trasē notiks skeletona sacensības dāmām, uz starta arī latviete Lelde Priedulēna.


Avots: Bobslejs.lv

Saistītās tēmas: Martins DukursSanktmoricaskeletons

youtube icon
Abonēt youtube