Dreiliņkalns, nevis “Ušakova kepka”!

Rīgas domes Vienotības frakcijas deputāti Olafs Pulks un Nils Josts ir pieprasījuši iekļaut tuvākās RD Pilsētas attīstības komitejas darba kārtībā jautājumu par Dreiliņkalna nosaukuma piešķiršanu mākslīgi izveidotajam kalnam Augusta Deglava ielā.

Kalns jau vairākkārt sestdienās un svētdienās ir ticis atvērts rīdziniekiem gan slēpošanai, gan braukšanai ar ragaviņām, gan citiem ziemas priekiem. Deputāti uzskata, ka kalns ir reāls ģeogrāfisks objekts galvaspilsētā, un tam nepieciešams labskanīgs nosaukums valsts valodā. Arī apkaimes iedzīvotāji ir aicinājuši piešķirt nosaukumu atbilstoši kalna atrašanās vietai.

Deputāti uzskata, ka oficiālās Rīgas domes interneta vietnes riga.lv lietotais nosaukums “Ušakova kepka”, apzīmējot kalnu, iespējams, kalpo priekšvēlēšanu vajadzībām, tomēr nav pieņemams kā vietvārds Latvijas galvaspilsētā. Ministru kabineta noteikumi nosaka, ka vietvārdus Latvijā veido latviešu valodā atbilstoši latviešu valodas normām, izvēlas tādus nosaukumus, kas iekļaujas latviskajā kultūrvidē, sekmē tās vērtību saglabāšanu un attīstību.

 


Foto: twitter/nilsusakovs

Saistītās tēmas: DreiliņkalnsUšakova KepkaVienotība

youtube icon
Abonēt youtube