Britu ceļotājs vārdā Daniels Elisons plāno izstrādāt pavisam emocionālu Apvienotās Karalistes karti.

Šis vīrietis 7 mēnešu laikā Lielbritānijā izstaigāja 69 pilsētas un 15 nacionālos parkus, kopumā veicot 2,5 miljonus soļu. Visu šo laiku Elisons uz galvas nēsāja īpašu ierīci, kas reģistrē smadzeņu aktivitāti. Šī ierīce noteica stresa, relaksācijas uzmanības koncentrācijas un intereses līmeni katrā pārgājiena posmā. Brits atzīmē, ka šī pieredze viņam palīdzējusi labāk izprast savu reakciju uz vidi.

“Jūs labāk saprotiet, kas jums šķiet vai nešķiet interesants, kas jūs uztrauc vai, gluži pretēji, atslābina. Lielā apjomā šī informācija var būt noderīga pat pilsētu projektēšanās,” sacīja Elisons.

Vīrietis šobrīd plāno apstrādāt ceļojuma gaitā saņemto informāciju un izveidot emocionālo valsts karti. Šādā veidā viņš cer, ka spēs palīdzēt arī citiem entuziastiem. “Man kopumā šobrīd ir 5 miljoni ģeogrāfisko koordinātu mērījumu, kurus esmu gatavs izveidot kartē, lai noteiktu, kā manas emocijas mainās atkarībā no pilsētām un to reljefa.”

Savu ceļojumu Elisons sāka 2016. gada jūnijā Velsā un finišēja 2016. gada decembrī Birmingemas pilsētā. Līdz apmetņu punktiem un parkiem ceļotājs devās ar autobusu vai vilcienu.

Saistītās tēmas: CeļotājsEmocionālaKarteLielbritānija

youtube icon
Abonēt youtube