Starptautiskā makšķerēšanas sporta federācija (FIPSed) trešo reizi Latvijai uzticējusi rīkot Pasaules čempionātu zemledus makšķerēšanā, kas šogad norisināsies no 24.februāra līdz 26.februārim Mazajā Baltezerā, aģentūru BNS informēja čempionāta rīkotāju pārstāve Evita Zeiļa.

Viņa norādīja, ka neraugoties uz to, ka ziemas Latvijā ir arvien neprognozējamākas, izvērtējot visus par un pret, čempionāta organizatori par pasākuma norises vietu izvēlējās Pierīgā esošo Mazo Baltezeru, cerot, ka ledus būs un tas būs pietiekami biezs un drošs, lai bez bažām uzņemtu starptautisko sacensību dalībniekus. “Ja tomēr laika apstākļi nebūs atbilstoši, kā rezerves varianti sacensību organizēšanai tiek apsvērti Vidzemes augstienes un Latgales ūdenskrātuves – Ungura, Limbažu un Balvu ezeri,” atzīmēja Zeiļa.

Latvijas izlase šogad tika veidota citādi nekā ierasts, jo šajā makšķerēšanas sporta disciplīnā ir novērojama paaudžu maiņa un sportistu sekmes ir ļoti līdzīgas.

Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas valdes loceklis Normunds Grabovskis norādīja, ka, izvēloties izlases dalībniekus, šogad tika rīkotas trīs dienu atlases sacensības. “Cīņa bija spraiga, jo katrā dienā sportisti sacentās divos posmos, katru 150 minūšu garumā, ar pusotras stundas pauzi starp tiem. Šāds saspringts un fiziski grūts atlases sacensību ritms bija izvēlēts, lai Latvijas izlasē šogad startētu paši spēcīgākie, taktiski, tehniski un psiholoģiski sagatavotākie sportisti, kuriem arī copes veiksme stāv blakus visbiežāk, jo jebkurā makšķerēšanas sporta disciplīnā ir vajadzīga arī veiksme,” pauda Grabovskis.

Apkopojot pēdējos rezultātus, savu vietu izlasē bija izcīnījuši un Latviju pārstāvēs kādreizējais Pasaules čempions zemledus makšķerēšanā Pēteris Lideris kā arī Raimonds Kinerts, Krišjānis Lisovskis, Aldis Vārna, Aldis Voits, Māris Āriņš.

Zeiļa informēja, ka dalību pasaules čempionātā oficiāli pieteikušas jau divpadsmit ārvalstu komandas – ASV, Mongolija, Baltkrievija, Kazahstāna, Igaunija, Somija, Norvēģija, Zviedrija, Baltkrievija, Krievija, Ukraina un Lietuva. Katru valsti pārstāvēs sešu dalībnieku liela komanda, komandas kapteinis un tās pārstāvis. Sacensībās piedalīsies pieci dalībnieki no katras komandas.

Pasaules čempionāts zemledus makšķerēšanā tiek organizēts no 2001.gada, un Latvijas izlase ir piedalījusies visos posmos, izņemot 2013.gadu, kad sacensības notika ASV. Komandu vērtējumā divas reizes tika iegūtas zelta, trīs reizes sudraba un divas reizes bronzas medaļas, savukārt individuāli trīs reizes zelts un divas reizes sudrabs.

Pasaules reitingu tabulas kopvērtējumā no 2001.-2016.gadam, Latvija patlaban ieņem trešo vietu, atpaliekot no Krievijas un Ukrainas, taču apsteidzot Lietuvu, Baltkrieviju, Poliju un citas komandas.

youtube icon
Abonēt youtube