Latvija vēlas turpināt augsta līmeņa vizīšu apmaiņu, lai attīstītu politisko un ekonomisko sadarbību Latvijas un Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) starpā, tiekoties ar AAE Federālās Nacionālās padomes spīkeri Amalu Al Kubaisi, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

AAE Federālās Nacionālās padomes spīkere atzina, ka šī vizīte ir vērtējama kā vēsturiska, jo pirmo reizi AAE ir apmeklējis Latvijas prezidents, aģentūru BNS informēja prezidenta Preses dienestā.

Vējonis pauda gandarījumu, ka vizītes laikā ir izdevies noslēgt divpusējos līgumus – saprašanās memorandu par abu valstu autovadītāju apliecību savstarpēju atzīšanu un saprašanās memorandu lauksaimniecības jomā. Šie līgumi vēl vairāk paplašinās abu valstu divpusējās sadarbības ietvaru, uzsvēra prezidents.

Tikšanās laikā amatpersonas pauda cerību, ka nostiprināsies AAE un Latvijas parlamentārā sadarbība, tai skaitā abu valstu parlamentu delegāciju vizīšu apmaiņa. Vējonis arī atkārtoti uzaicināja Federālās Nacionālās padomes spīkeri ierasties vizītē Latvijā.

“Saeimas priekšsēdētājas vizīte AAE 2016.gada decembrī un parakstītais saprašanās un sadarbības memorands ir svarīgs priekšnoteikums, lai veicinātu parlamentāro sadarbību starp AAE un Latviju,” teica Vējonis.

Tāpat tikšanas laikā pārrunāta Latvijas un AAE ekonomiskā sadarbība.

Kā ziņots, Vējonis ar vairākiem ministriem un uzņēmēju delegāciju no 25.februāra līdz 28.februārim ir vizītē AAE.

 


Foto: BNS

Saistītās tēmas: AAEsadarbībaVējonis

youtube icon
Abonēt youtube