Pavasara brīvlaikā, no 14.marta līdz 17.martam, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Virtakas klasē notiks izglītojošu un radošu nodarbību cikls 4.-7.klašu skolēniem,  informēja bibliotēkas pārstāvis Augusts Zilberts.

Pēc viņa paustā, apmeklējot nodarbības, dalībnieki iegūs jaunas zināšanas, kā arī paši praktiski darbosies dažādās radošajās darbnīcās.

 

Programma

14. marts. Rakstu pirmsākumi
LNB ēkas apskate. Iepazīšanās ar rakstu pirmsākumiem, Virtakas ieža rakstu nozīmes izzināšana, savu dzimtas zīmju veidošana.

15. marts. Iespiešana
Stāsts par iespiešanu ekspozīcijā “Grāmata Latvijā”. Iepazīšanās ar grafiku kā mākslas veidu Konrāda Ubāna mākslas lasītavā. Savas zīmes grebšana linogriezuma tehnikā un iespiešana uz 100 gadus senas bostonpreses.

16. marts. Papīra un grāmatas dizains
Grāmatu dizaina izpēte ekspozīcijā “Grāmata Latvijā” un Alekseja Apīņa reto grāmatu un rokrakstu lasītavā. Iepazīšanās ar papīra marmorēšanas tehniku un tās izmēģināšana.

17. marts. Grāmatas iesiešana
Iepazīšanās ar grāmatas sastāvdaļām ekspozīcijā “Grāmata Latvijā” un grāmatu iesiešanas tehnoloģiju LNB restaurācijas nodaļā. Savas grāmatas patstāvīga iesiešana.

 


Foto: pexels

Saistītās tēmas: LNBPavasara Brīvlaiks

youtube icon
Abonēt youtube