Beļģijas galvaspilsētā Briselē policija ceturtdien aizturēja aizdomīgu vīrieti ar diviem gāzes baloniem automašīnas bagāžniekā, un saistībā ar šo incidentu tika veikta īslaicīga evakuācija no metro stacijas un apkārtējām ēkām.

Beļģijas prokuratūra ceturtdienas vakarā paziņoja, ka situācija šajā rajonā ir droša un evakuācija tiek atcelta.

Policija apturēja automobili, kas bija braucis pārāk ātri un nebija apstājies pie sarkanās gaismas. To vadīja vīrietis, kuru kāda vietējā amatpersona raksturoja kā radikalizējušos.

Pēc mašīnas apturēšanas šoferis atteicās atvērt bagāžnieku, bet policija to uzlauza un atrada divus gāzes balonus.

Šoferis tika aizturēts un drīz tiks nopratināts, paziņoja policija, atzīmējot, ka vēl ir “pavisam pāragri” apstiprināt, vai viņam bijis noziedzīgs nolūks. Automašīnā netika atrastas ne sprāgstvielas, ne detonators.

Aizturētajam vīrietim agrāk bija piespriests nosacīts piecu gadu cietumsods par apsūdzībām, kas saistītas ar terorismu, ziņoja raidsabiedrība RTBF, atsaucoties uz vārdos neminētiem avotiem.

Incidenta rajons, tai skaitā metro stacija “Porte de Hal” tuvu vienai no galvenajām Briseles dzelzceļa stacijām, tika evakuēts, un uz turieni izsauca sapieru vienību.

Armijas eksperti veica kontrolētas eksplozijas un konstatēja, ka viens no atrastajiem gāzes baloniem bijis pilns, bet otrs – tukšs.

Brisele vēl arvien ir pastiprinātas trauksmes stāvoklī pēc teroraktiem, kuros pērnā gada martā tika nogalināti 32 cilvēki lidostā un metro stacijā.

 


Foto: wikimedia

Saistītās tēmas: BriseleGāze

youtube icon
Abonēt youtube