Rīt, 1.aprīlī, pirmie klienti sāks lietot telekomunikāciju operatora “Lattelecom” jauno elektroenerģijas pakalpojumu “tet”, no tiem 83% izvēlējušies tarifu plānu, kas piesaistīts elektrības cenām biržā, tādējādi ar saviem elektrības lietošanas paradumiem paši ietekmējot rēķinu, aģentūru BNS informēja uzņēmuma pārstāvji.

15% “tet” klientu izvēlējušies tarifu plānu, kas iekļauj apdrošināšanu pret cenu svārstībām, savukārt 17% lietotāju ir izvēlējušies pakalpojumu ar fiksētu kilovatstundas (kWh) cenu.

Uzņēmuma pārstāvji nevēlējās atklāt konkrētu “tet” klientu skaitu, vien piebilda, ka sākotnēji uzstādītais mērķis ir pārsniegts.

“Šis ir lielisks sākums gan mūsu klientiem, gan tet pakalpojumam, jo esam pievērsuši iedzīvotāju uzmanību biržas pakalpojumam, kā arī pārspējuši sākotnēji uzstādītos mērķus. Cilvēki ir sadzirdējuši “tet” aicinājumu un lielākoties izvēlas biržas tarifus, kas ļauj iedzīvotājiem samazināt rēķinus un elektrības izmaksas kontrolēt gudrāk. Ņemot vērā, ka līdz šim Latvijā biržas pakalpojumu izmantoja tikai apmēram 3% no visām mājsaimniecībām, 83% ir izcils sasniegums,” uzsver “Lattelecom” elektrības pakalpojuma “tet” vadītājs Artūrs Pielēns-Pelēns.

“Lattelecom” aicina iedzīvotājus izvēlēties kādu no tarifu plāniem, kas piesaistīts elektrības cenai biržā. Kā norādīja uzņēmumā, tas sniedz iespēju efektīvāk pārvaldīt un kontrolēt savu rēķinu, izvēloties elektroenerģiju vairāk patērēt laikā, kad tās cena biržā ir zemāka. Turklāt tādējādi elektrības patēriņa uzskaite tiek automatizēta ar viedā skaitītāja palīdzību, ko bez maksas uzstāda AS “Sadales tīkls”.

Kā ziņots, ka “Lattelecom” paziņojis par iesaistīšanos elektroenerģijas tirgū. Uzņēmums piedāvā trīs produktus – “tet Dinamiskais”, “tet Drošais” un “tet Fiksētais”, kuru mērķa klients ir jebkura mājsaimniecība un uzņēmumi Latvijā. Kompānija apgalvo, ka ar “tet” pakalpojumiem 95% iedzīvotāju spēs piedāvāt zemāku ikmēneša rēķinu.

Tie, kuri būs pieteikušies līdz 15.martam, saņems elektroenerģiju no 1.aprīļa. “Lattelecom” mērķis ir līdz gada beigām sasniegt 10 000 – 12 000 mājsaimniecību, kas izmanto “tet” pakalpojumus.

Saistītās tēmas: elektroenerģijaLattelecomTet

youtube icon
Abonēt youtube