Kad Mehiko pilsētā negaidīti parādījās jauni sēdekļi, tos momentā uzskatīja par nepiedienīgiem, pazemojošiem un pat apkaunojošiem.

Taču tieši tāds bija to mērķis, ziņo BBC.

Šo sēdekļu mugurdaļas ir pagatavotas vīrieša torsa formā, bet uz pašas sēdvietas visai labi pamanāms rēgojas dzimumorgāns. Izvietoti tie bija, lai piesaistītu uzmanību seksuālai vardarbībai no vīriešu puses, kuri visai bieži uzmācas sievietēm sabiedriskajā transportā.

Pie sēdekļiem ir pievienots komentārs “tikai vīriešiem”. Uz citiem ir teikts: “Te nav ērti sēdēt, taču tas nav nekas salīdzinājumā ar seksuālo vardarbību, ko sievietēm nākas ciest katru dienu.”

Šie sēdekļi, protams, nav uz ilgu laiku, tie ir izvietoti kampaņas #NoEsDeHombres ietvaros.

Taču, lai arī cik cēls nebūtu idejas mērķis, cilvēku reakcija uz šādu rīcību ir visai pretrunīga.

https://www.youtube.com/watch?v=ORYsQh-z9-A

2014. gadā Lielbritānijas centrs YouGov, kas pēta sabiedrisko viedokli, veica pētījumu par seksuālās uzmākšanās problēmām sabiedriskajā transportā. Rezultātā Mehiko bija pēdējā – sliktākajā vietā.

Nevarētu teikt, ka valdība necentās kaut kādā veidā labot šos rādītājus. Bija ieviesti atsevišķi vagoni un autobusi, kas domāti tikai sievietēm.

Pagājušajā gadā pilsētas mērs piesaistīja sev ne pārāk pozitīvu uzmanību, paziņojot, ka visām sievietēm tiks izsniegtas svilpes ar pilsētas ģerboni, kur viņas varēs svilpot gadījumā “ja nu kas”.

Šis plāns bija izsmiets, jo autors nesaprata situācijas reālo problēmu.

Bet kāda sieviete, kura nevēlas saukt savu vārdu, paziņoja, ka neuzticas sieviešu vagoniem pēc tam, kad vienā no tādiem vīrietis sāka masturbēt viņas acu priekšā. Vairāk viņa ar tādiem nebrauc.

 


Foto: youtube

Avots: BBC

 

Saistītās tēmas: akcijaMetroSeksuāla vardarbība

youtube icon
Abonēt youtube