Jau gadsimtiem ilgi cilvēkus fascinējuši sapņi un to nozīmes. Deviņpadsmitā gadsimta beigās psihoterapeits Karls Jungs, kas plašāk pazīstams ar saviem arhetipiem un kolektīvo bezapziņu, atklāja, ka sapņu pētīšana atver pavisam jaunas durvis uz apziņas un gara pasauli.

Tomēr aiz mūsu sapņošanas stingri stāv zinātne. Kioto, Japānā, zinātnieki noskaidrojuši, ka mēs sapņus redzams gluži tādā pašā veidā, kā ikdienā pasauli mums apkārt, tieši no tā paša skatpunkta.

Lai analizētu savus sapņus, jāsaprot, ka tie ir nopietni saistīti ar mūs ikdienas darbībām. Vai sapņi ir mūsu zemapziņas atbilde uz to, kas noticis dienas laikā? Vai tiem ir kāda konkrēta nozīme? Kā interpretēt sapņus, lai saprastu to sūtīto ziņu?

Lūk, 10 lietas, kuras savos sapņos nevajadzētu ignorēt.

1. Lidošana

Lidošana sapņos signalizē, kā nospraust ambīcijas, sniegties pēc mērķiem. Sapņi, kuros mēs lidojam, mūs uzlādē un pamostoties jūtamies enerģijas pilni. Šādi sapņi rada brīvības sajūtu, kas liek domāt, ka mēs spējam visu!

2. Ūdenskritums

Bieži vien, kad sapņos redzam ūdeni, tas parasti norāda uz mūsu prāta emocionālo plakni. Ūdens simbolizē attīrīšanos un šķīstību. Ūdenskritumiem ir vēl spēcīgāka nozīme, tie simbolizē kaut kā jauna sākumu, jo ar spēku aizskalo visu veco, nevajadzīgo.

3. Zobi

Par zobiem mēs mēdzam sapņot visai bieži. Ne vienmēr zobi apzīmē novecošanu. Zoba izraušana simbolizē to, ka beidzot jāatklāj kāda patiesība, kamēr pūstošs zobs nozīmē to, ka sevī turi nemieru un bailes. Par izkrītošu zobu sapņojam galvenokārt tad, ja saskaramies ar stresa situācijām – jauns darbs, bailes zaudēt, attiecībās trūkst jaudas vai arī patiesība, kas slēpta no tevis.

4. Nāve

Sapņi par nāvi ir daudz biežāki, nekā mums gribētos to atzīt. Lai cik slikti arī nešķistu sapņi par nāvi, tie galvenokārt simbolizē kaut kā beigšanos, kāda cikla noslēgumu. Piemēram, noplok nemiers un bailes par kaut ko. Sapņošana par nāvi bieži vien ir kā signāls, ka tavā emocionālajā pasaulē notiek pārmaiņas.

5. Grūtniecība

Sapņi par grūtniecību simbolizē nozīmīgu izaugsmi un attīstību. Tie var būt vērsti uz nākotnes projektiem un vēlmēm.

6. Māja

Sapni par māju simbolizē tevi pašu un dažādos personības aspektus. Atkarībā no mājas veida un dažādajām istabām, interpretācijas var padziļināties. Māja nozīmē drošību un komfortu. Bēniņi simbolizē slēptas atmiņas, kamēr pagrabs var nozīmēt spēcīgu intuīciju un zemapziņas prāta spēku, kurā jāieklausās.

7. Nauda

Sapņi par naudu ļauj mums pamosties pateicīgiem. Šādi sapņi simbolizē veiksmi un to, kā uztveram paši sevi. Laimests loterijā simbolizē pārmaiņas dzīvesveidā, tās atdošana – bailes no zaudējuma. Sapņi par naudu galvenokārt saistīti ar mūsu emocijām, kas saistītas ar bagātību un pārticību.

8. Laulības pārkāpšana

Šādi sapņi parasti simbolizē to, ka nepieciešams apmierināt seksuālās vēlmes un iekšējās tieksmes. Šāda veida sapņi parasti signalizē par bailēm tikt pamestam, pašnovērtējuma jautājumiem un bezapziņas pieņemšanu, ka attiecībās ir problēmas.

9. Uguns

Sapņiem par uguni ir vairāki skaidrojumi, atkarībā no to konteksta. Redzēt uguni no attāluma simbolizē vēlmi transformēties. Spēlēšanās ar uguni var nozīmēt, ka jāuzmanās no riskantām aktivitātēm. Ja sapņo par to, ka aizdedzini uguni, tas simbolizē, ka iekšēji tiek apspiestas dusmas, kuras vēlas izlauzties.

10. Kailums

Šādi sapņi ir ārkārtīgi bieži. Šie sapņi ir saistīti ar mūsu bailēm tikt atklātiem. Ja sapņo, ka redzi kādu citu kailu, tas nozīmē, ka kādā situācijā beidzot jāatklāj kailā patiesība. Tas var arī nozīmēt to, ka lēnām tiek zaudēts respekts. Kailums simbolizē savu trūkumu un nepilnību pieņemšanu.

Saistītās tēmas: sapņisapņu tulks

youtube icon
Abonēt youtube