16.jūnijā notiks jau sestā TEDxRiga konference, kurā visas dienas garumā kinoteātrī Splendid Palace savās idejās dalīsies vairāk nekā 20 atzīti pašmāju un ārzemju runātāji. Kā pirmie izziņoti piedzīvojumu improvizators Kārlis Bardelis, žurnālists un rakstnieks Miks Koljērs un 3×3 nometņu kustības dibinātāja Līga Ruperts.

Prestižās TED kustības nacionālā mēroga konference TEDxRiga ik gadu pulcē dažādu jomu profesionāļus no Latvijas un ārzemēm – zinātniekus, uzņēmējus, radošo industriju pārstāvjus un citus – izcilības, kuri dalās ar personīgiem un iedvesmojošiem stāstiem. Piecu gadu laikā uz TEDxRiga skatuves kāpuši aptuveni 100 runātāji, kuru vēstījumi TEDx Youtube kanālā skatīti vairāk nekā 600 tūkstošus reižu.

TEDxRiga savus runātājus atklāj pakāpeniski, un nupat izziņoti pirmie trīs šī gada konferences viesi.

Kārli Bardeli (Kārlis Krustojums) dēvē par piedzīvojumu improvizatoru. Pēc došanās ziemas velobraucienā no Rīgas uz Sočiem 2840 kilometru garumā, Eiropas šķērsošanas ar krosa slidām 6240 kilometru attālumā un slēpošanas pa polārā loka līniju no Krievijas robežas līdz Zviedrijas robežai 300 kilometru garumā, Kārlis kopā ar domubiedru Gintu Barkovski piecu mēnešu laikā airu laivā šķērsoja Atlantijas okeānu, pieveicot vairāk kā 8300 kilometru garu distanci.

Miks Koljērs (Mike Collier) ir britu rakstnieks un žurnālists, kurš kopš 2007.gada dzīvo Latvijā. Viņš ir Latvijas sabiedriskā medija angļu valodas versijas galvenais redaktors. Miks raksta par Baltijas valstīm un ir trīs grāmatu autors.

Līga Ruperts ir psiholoģijas zinātņu doktore, pasniedzēja un ģimeņu terapeite. Bēgot no padomju okupācijas, ar ģimeni devusies bēgļu gaitās un dzīvi pavadījusi ASV. Tur kopā ar domubiedriem Līga dibināja trīs paaudžu nometņu kustību 3×3, kas palīdzēja trimdas tautiešiem saglabāt saikni ar okupēto dzimteni un tās kultūru.

Pasākuma oficiālās valodas būs angļu un latviešu. Ar konferences norises programmu varēs iepazīties mājaslapā 2017.tedxriga.com, kur pakāpeniski tiek publicēta informācija par runātājiem, soli pa solim atklājot TEDxRiga 2017 bagātīgo piedāvājumu.

No 1. aprīļa uzsākta biļešu tirdzniecība. Biļetes iespējams iegādāties TEDxRiga mājaslapā 2017.tedxriga.com. Pirmo biļešu cena – 50 eiro, savukārt studentiem – 30 eiro. Tuvojoties pasākumam, biļešu cena pieaugs.

TEDxRiga galvenais partneris ir Lattelecom, partneri – Stockmann un Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Latvijā, atbalstītāji – Samsung, Aldaris un Rīgas Ekonomikas augstskola.

TEDxRiga jeb neatkarīgi organizētā TED konference Rīgā pirmoreiz tika rīkota 2012.gada jūnijā, gūstot milzu atsaucību. TEDx Youtube kanālā publicētie TEDxRiga video kopumā skatīti jau vairāk nekā 600 000 reižu. Pērn TEDxRiga bezmaksas tiešraidi vēroja vairāk nekā 20 000 skatītāju. TEDxRiga 2017 norisināsies 16.jūnijā.

TED ir starptautiska bezpeļņas organizācija ar devīzi “Idejas, ar kurām vērts dalīties” (Ideas Worth Spreading). Organizācijas pamatmērķis ir iepazīstināt plašāku publiku ar dažādu nozaru speciālistu radītām idejām cilvēces attīstībai un dzīves kvalitātes un apkārtējās vides uzlabošanai. TED konferences ietvaros pasaulē izcili cilvēki dalās ar savām idejām līdz 18 minūtēm ilgās prezentācijās, iepazīstinot skatītājus ar savām idejām un sasniegumiem. Mājaslapā TED.com šo prezentāciju video skatīti jau vairāk nekā miljards reižu.

TEDx konferences savās pilsētās reizi gadā saskaņā ar TED izsniegto licenci rīko lielākie šīs organizācijas aktīvisti no visas pasaules. Tā ir iespēja ne vien popularizēt TED idejas dažādās pasaules malās, bet arī iesaistīt krietni plašāku runātāju un klausītāju loku savstarpējā komunikācijā, pasauli mainošu ideju veicināšanā un šo ideju pārvēršanā reālos darbos.

 


Foto: facebook

Saistītās tēmas: konferenceTEDxRige

youtube icon
Abonēt youtube