Sociālo tīkli vietnē Facebook publicēts video materiāls, kurā redzams, kā divas musulmaņu sievietes diskutē par to, ka vardarbība ģimenē ir absolūti pieņemama lieta.

30 minūšu ilgās debatēs, ko publicējušas Facebook Sidnejas pamatskolas skolotāja Reema Allouche un viņas kolēģe Atika Latifi, kurām galvā uzsieti lakati, dedzīgi apsprieda to, cik sievietes iekaustīšana patiesībā ir “simbolisks notikums”. Vienā brīdī pat tika demonstrēts, kā izmantot nelielu nūjiņu, ko sauc pat “sivaak“, lai iesistu savai nepaklausīgajai sievai. Abas sievietes norāda uz to, ka katram vīrietim būtu jāizmanto šis “sivaak“, lai sodītu sievu, jo šādā veidā sieva netiek sāpināta, bet gan pamācīta, norādot, ka tā rīkojusies nepareizi.

Cita pieļaujamā sišanas metode esot, izmantojot savītu šalli vai auduma gabalu. Allouche uzskata, ka šis proces ir visai “simbolisks”, kamēr otra to nodēvē par “skaistu svētību”.

Sievietes piekrīt, ka sišana ir pieļaujama vien tad, ja sieva patiešām grēkojusi – izrādot dziļu necieņu Allaham vai vīram.

“Nepakļaušanās vīram. Amorāla rīcība vai krāpšana. Cilvēka ielaišana mājā, kurš vīram nepatīk,” skaidro Latifi.

Allouche smaidot norāda, ka vīrs sievietei nedrīkstēto sist vien tādēļ, ka tā nav pagatavojusi vakariņas un abas sievietes piekrīt, ka sišanai jākalpo vien kā “miera veicinātājam”.

Sievietes sišana uzskatāma par pieņemamu vien tādēļ, ka vīrietis uzņemas “līdera” lomu ģimenē. Šī sišana iet roku rokā ar disciplīnu. “Viņam ir atļauts sists sievu, nevis tā ir obligāta prasība. Sišana nedrīkstētu nodarīt sāpes, tā nav skarba,” norāda Latifi.

Debašu laikā Allouche piebilst: “Sievām, kuras nepakļaujas musulmaņu mācībām, būtu jāsaņem pēriens no vīra, bet tikai tādēļ, ka “viņš mīl savu sievu, viņš baidās par to”.”

Sievietes norāda, kā šī sišana neizpaužas kā dusmas vai vilšanās. Viņš reaģē paklausībā pret Allaha komandām, mērenā un kontrolētā veidā. “Bieži vien runājot par vardarbību pret sievietēm, tā bieži notiek mirkļa karstumā, dusmās un brīžos, kad izjūtama vilšanās, nevis kā šajā gadījumā, kad viss ir kontrolēts.”

Protams, sievietes norāda, ka sišanai ir jābūt pašam pēdējam līdzeklim, sākotnēji sieva ir vienkārši jāpamāca. Ja tas nedarbojas, vīram būtu jāatsakās no gultas dalīšanas ar sievu, viņam nedrīkst būt intīmu attiecību ar to. Visbeidzot, ja tas nestrādā, sišana ir atļauta.

Avots: DailyMail

Saistītās tēmas: musulmaņisievas sišana

youtube icon
Abonēt youtube