Lai Turcijas valdība izbeigtu tīmekļa enciklopēdijas “Vikipēdija” blokādi, ir jāmaina tās šķirkļi par Turciju, trešdien paziņoja Turcijas varas iestādes.

Ja šī tīmekļa enciklopēdija neievēros zināmus juridiskus spriedumus, tad būs “neiespējami” atcelt blokādi, sacīja Turcijas Telekomunikāciju departamenta vadītājs Emers Fatihs Sajans, kura teikto citēja valsts ziņu aģentūra “Anadolu”.

“Neskatoties uz visiem pūliņiem, saturs, kas kļūdaini apgalvo, ka Turcija atbalsta teroristu organizācijas, netika dzēsts,” svētdien paziņoja Telekomunikāciju departaments, neatklājot, tieši kuri šķirkļi izraisījuši valdības neapmierinātību.

Telekanāls “CNN-Turk” ziņoja, ka Ankara iebilst pret rindkopām “Vikipēdijas” angļu versijas rakstā par Turcijas iejaukšanos Sīrijas pilsoņkarā.

Monitoringa grupa “TurkeyBlocks”, kas izseko piekļuvi interneta vietnēm Turcijā, apstiprināja, ka piekļuves bloķēšana “Vikipēdijai” visās valodās Turcijā stājusies spēkā sestdien ap plkst.8.00 pēc Latvijas laika. Bloķēšanas iemesls sākotnēji netika atklāts.

Turcijā tiek bloķēti desmitiem tūkstoši interneta vietņu. Agrāk tur bija noteikti ierobežojumi sociālajiem medijiem, tostarp “YouTube” un tvitera aizliegumi.

 


Foto: wikipedia

Saistītās tēmas: BloķēšanaTurcijaVikipēdija

youtube icon
Abonēt youtube