Foto: European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations department /Flickr

Zemestrīcēs Turcijas dienvidaustrumos gājuši bojā 46 104 cilvēki, bet Sīrijā kopējais bojāgājušo skaits sasniedzis 5 914 cilvēkus, ziņo Anadolu. Kā zināms, naktī uz 6. februāri Turcijas dienvidaustrumos notika 7,7 magnitūdas stipra zemestrīce, bet vēlāk tajā pašā dienā vēl viena 7,6 magnitūdas stipra zemestrīce. Zemestrīces skāra arī Sīriju.

“Šodien, kad ir pagājusi ceturtā nedēļa kopš zemestrīcēm, mēs skaidrāk redzam piedzīvotās katastrofas mērogu un dziļāk izjūtam mūsu zaudējumu sāpes,” norādījis Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans (Recep Tayyip Erdoğan).

Viņš piebilda, ka tuvāko divu mēnešu laikā valsts varasiestādes gatavojas sākt 244 000 ēku un 75 000 lauku tipa māju celtniecību zemestrīču skartajos rajonos. Pēc viņa teiktā, šajos reģionos kopumā tiks uzbūvēti 488 000 jaunu māju.

Turcijas varas iestādes aizturējušas 997, bet arestējušas 247 cilvēkus, kas iesaistīti postošo zemestrīču laikā valstī sagruvušo ēku celtniecībā.

Jau ziņots, ka Turcijas prezidents uz trīs mēnešiem izsludinājis ārkārtas stāvokli zemestrīces vissmagāk skartajos reģionos.

“Pasaules Banka” provizoriski lēš Turcijai nodarītos zaudējumus 34,2 miljardu dolāru apmērā.

Varas iestādes ziņo, ka zemestrīce skārusi apmēram 13,5 miljonus iedzīvotāju platībā, kas stiepjas 450 kilometrus no Adanas rietumos līdz Dijarbakirai austrumos, un 300 kilometrus no Malatajas ziemeļos līdz Hatajai diendvidos. Sīrijas varas iestādes ziņo par bojāgājušajiem pat Hamā, kas atrodas 250 kilometrus no zemestrīces epicentra.

Lasiet arī: Ķīnā rosina saīsināt darbadienu jauniešiem dzimstības veicināšanai

Pēc 6.februārī notikušajām 7,7 un 7,6 magnitūdu stiprajām zemestrīcēm, kuru epicentrs atradās Pazardžikas un Elbistānas reģionos, izveidojās 15 metrus dziļa, 50 metrus plata un 150 metrus gara plaisa, ziņo Haberturk.

Saistītās tēmas: SīrijaTurcijaZemestrīce

youtube icon
Abonēt youtube