Foto: Ekrānšāviņš

Izmantojot dronu, nofilmēta milzīga plaisa, kas pēc 6. februāra traģiskajām zemestrīcēm izveidojusies Kahramanmarašas pilsētas Afšinas rajonā Turcijā.

Pēc 6.februārī notikušajām 7,7 un 7,6 magnitūdu stiprajām zemestrīcēm, kuru epicentrs atradās Pazardžikas un Elbistānas reģionos, izveidojās 15 metrus dziļa, 50 metrus plata un 150 metrus gara plaisa, ziņo Haberturk.

Zemestrīcē, kas bija jūtama arī Sīrijā, bojāgājušo skaits Turcijā pārsniedz 45 000 cilvēku. “Pasaules Banka” provizoriski lēš valstij nodarītos zaudējumus 34,2 miljardu dolāru apmērā.

Kopējais bojāgājušo skaits Sīrijā sasniedzis 5 914 cilvēkus.

Jau ziņots, ka Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans (Recep Tayyip Erdoğan) uz trīs mēnešiem izsludinājis ārkārtas stāvokli zemestrīces vissmagāk skartajos reģionos.

Varas iestādes ziņo, ka zemestrīce skārusi apmēram 13,5 miljonus iedzīvotāju platībā, kas stiepjas 450 kilometrus no Adanas rietumos līdz Dijarbakirai austrumos, un 300 kilometrus no Malatajas ziemeļos līdz Hatajai diendvidos. Sīrijas varas iestādes ziņo par bojāgājušajiem pat Hamā, kas atrodas 250 kilometrus no zemestrīces epicentra.

Saistītās tēmas: TurcijaZemestrīce

youtube icon
Abonēt youtube