Latvijas iedzīvotāju noskaņojums martā kļuvis kritiskāks, pavēstīja “Baltic International Bank” korporatīvās komunikācijas vadītāja Teika Lapsa, atsaucoties uz jaunākā “Baltic International Bank Latvijas barometra” pētījuma datiem.

“Neskatoties uz to, ka pavasaris tradicionāli atnes ne tikai siltāku laiku, bet arī pozitīvāku noskaņojumu, martā iedzīvotāji ir kļuvuši kritiskāki,” sacīja Lapsa, piebilstot, ka lielākā kritika pausta Latvijas kopējai attīstībai, taču iedzīvotāji bijuši skeptiski, vērtējot arī iespējas atrast labu darbu un valdības darbu.

Lapsa atzīmēja, ka mēnesi iepriekš – februārī – Latvijas kopējās attīstības vērtējums pieauga par četriem punktiem, taču martā iedzīvotāju noskaņojums atkal pasliktinājies – šoreiz iedzīvotāju kritika bijusi diezgan nesaudzīga un Latvijas kopējās situācijas novērtējums samazinājies par 10 punktiem, proti, no mīnus 29 līdz mīnus 39.

Tāpat iedzīvotāji izteikuši bažas par darba atrašanas iespējām (mīnus pieci punkti) un valdības darba kvalitāti (mīnus četri punkti). Atbilstoši aptaujas datiem Latvijā 6% aptaujāto iedzīvotāju uzskata, ka viņu izredzes atrast labu darbu ir labas, kamēr 64% iespējas atrast labu darbu vērtē kritiski. Vienlaikus, vērtējot valdības darba kvalitāti, vairums jeb 82% iedzīvotāju to  vērtē negatīvi, bet 12% aptaujāto – pozitīvi.

Tikmēr nedaudz pozitīvākas tendences vērojamas Latvijas ekonomikas stāvokļa novērtējumā un tā attīstības prognozēs. Latvijas ekonomikas stāvokļa izmaiņu vērtējums uzlabojies par vienu punktu – no mīnus 26 līdz mīnus 25. Tāpat par vienu punktu pakāpušās Latvijas ekonomikas nākotnes prognozes, kuru vērtējums uzlabojies no mīnus astoņiem punktiem līdz mīnus septiņiem indeksa punktiem.

“Baltic International Bank Latvijas barometrs” ir Latvijas iedzīvotāju noskaņojuma un attieksmes pētījums, kurā ik mēnesi, iekļaujot pazīstamu ekspertu vērtējumus, tiek atspoguļotas sabiedrībā aktuālas norises.

Saistītās tēmas: BarometrsLatviešiNoskaņojumsPētījums

youtube icon
Abonēt youtube