Sākoties vasaras sezonai 1.jūnijā plkst.14 Lucavsalas atpūtas zonā tiks atklāta Rīgas Centrālās bibliotēkas pludmales lasītavu, informēja bibliotēkas sabiedrisko attiecību vadītāja Daina Ģeibaka.

Šogad, pateicoties Rīgas domes gādībai, pludmales lasītava tiks iekārtota jaunā teltī. Apmeklētājus priecēs arī jaunas un ērtas mēbeles bērniem un pieaugušajiem, sacīja Ģeibaka.

Viņa norādīja, ka aizvadītā vasarā grāmatas tika izmantotas mazāk nekā žurnālu izdevumi, tādēļ šogad lasītavā darbu uzsāks ar mazāku krājumu – ap 200 grāmatām pieaugušajiem un bērniem latviešu un krievu valodā. Toties tiks piedāvāts tematiski plašs 2017.gada un iepriekšējo gadu žurnālu klāsts.

Lasītavas darbības noteikumi, tāpat kā pagājušajā gadā, paredz, ka, atstājot pludmali, paņemtās grāmatas un žurnāli jāatstāj plauktā.

Ģeibaka pastāstīja, ka šāda pludmales bibliotēku izveide ir izplatīta prakse arī citviet pasaulē. Tās var būt gan vienkārši plaukti vai kioski bez bibliotekāriem, kā, piemēram, Eiropā, Tuvajos Austrumos vai Austrālijā, gan arī koka namiņi, kuros darbojas bibliotekāri.

Lasītava līdz 31.augustam strādās katru dienu no plkst.12 līdz 17.

Saistītās tēmas: bibliotekaLucavsalaPludmale

youtube icon
Abonēt youtube