Esošās varas maiņa galvaspilsētā ir iespējama, šādu pārliecību aģentūrai LETA pauda Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Rīgas mēra amata kandidāte Juta Strīķe, kura balsoja Rīgas Ostvalda vidusskolā izvietotajā 34.vēlēšanu iecirknī.

Strīķe savu balsi atdevusi par JKP, kā arī veikusi labojumus balsošanas biļetenā – salikusi plusiņus savas partijas biedriem. “Visi ir ieguldījuši ļoti lielu darbu, un ticu, ka mēs izdarīsim to, ko solījām,” uzsvēra Strīķe. Viņa nav svītrojusi nevienu personu balsošanas biļetenā.

Prognozējot JKP rezultātu, Strīķe sacīja, ka tas varētu būt robežās starp 10% līdz 20%.

Strīķe pauda prieku par vēlēšanu iecirknī sanākušo cilvēku skaitu. “Man liels prieks, ka Imanta balso. Ceru, ka visā Rīgā veidojas rindas. Es jūtu, ka mēs varēsim nomainīt esošo varu,” teica Strīķe.

Kā novēroja aģentūra LETA, brīdī, kad Strīķe ieradās vēlēšanu iecirknī, tajā bija apmēram desmit cilvēku gara rinda, kas pēcāk pazuda, bet tad atkal izveidojās. Kopumā balsošanas procedūra Strīķei prasīja apmēram desmit minūtes, no kurām pusi viņa pavadīja balsošanas kabīnē.

Pirms Strīķes ierašanās savu balsojumu vienatnē veica arī Strīķes vīrs Maigurs Strīķis, kurš pēcāk sagaidīja Strīķi iecirkņa ārpusē.

34.vēlēšanu iecirkņa pārstāvji aģentūrai LETA sacīja, ka balsošana norit mierīgi. Tomēr neapmierināti ir tie cilvēki, kuri ieradušies nepareizā iecirknī. Arī aģentūra LETA novēroja, ka cilvēki ieradās Ostvalda vidusskolā izvietotajā iecirknī, jo tur balsojuši Saeimas vēlēšanās, bet pašvaldību vēlēšanās viņiem jābalso citviet. Lai noskaidrotu savu iecirkni, viņi sazinājās ar Centrālo vēlēšanu komisiju.

Pašvaldību vēlēšanās vēlētāju uzskaitei lieto iepriekš izveidotus vēlētāju sarakstus, tāpēc katram vēlētājam jābalso noteiktā iecirknī – tajā, kura vēlētāju sarakstā viņš iekļauts.

Kā ziņots, pašvaldību vēlēšanās šodien būs iespējams nobalsot no plkst.7 līdz plkst.22. Pašvaldību vēlēšanās vēlētāju uzskaitei lieto iepriekš izveidotus vēlētāju sarakstus, tāpēc katram vēlētājam jābalso noteiktā iecirknī – tajā, kura vēlētāju sarakstā viņš iekļauts.

youtube icon
Abonēt youtube