Latvijas basketbola izlase nekad nav bijusi tik spēcīga kā šajā Eiropas čempionātā, jo tajā ir ļoti talantīgi spēlētāji, kuri var uzņemties līdera lomu, sarunā ar aģentūru LETA pirms otrdien gaidāmā dueļa sacīja Krievijas valstsvienības basketbolists Andrejs Voroncevičs.

Abu komandu spēle “Ulker Sports” hallē, Stambulā, sāksies plkst.14.15 un tiešraidē to varēs vērot televīzijas kanālā “TV 3” un portālā “skaties.lv”.

“Uzskatu, ka Latvijas izlase ir ļoti talantīga. Tai ir vairāki spēlētāji, kas var uzņemties līdera lomu. Katrs var iemest. Šīs komandas pirmdienas mačs pret Lielbritāniju parādīja, ka vadošie spēlētāji Latvijai gūst daudz punktu. Domāju, ka šī spēle būs viena no interesantākajām mūsu grupā,” aģentūrai LETA sacīja Maskavas CSKA klubu pārstāvošais Voroncevičs.

Šī spēle abām vienībām būs ļoti svarīga no turnīra tabulas viedokļa, jo izcīnot uzvaru Latvijas izlase iegūs iespēju grupu turnīra pēdējā kārtā pacīnīties par pirmo vietu apakšgrupā, tikmēr Krievija panākuma gadījumā garantēs sev uzvaru grupā un potenciāli vājāku pretinieku astotdaļfinālā.

“Uzskatu, ka Latvija nekad vēl nav bijusi tik spēcīga kā tagad. Pēdējo desmit gadu laikā tā noteikti ir spēcīgākā komanda, kāda Latvijai bijusi. Tomēr nav nozīmes, pret ko mums jāspēlē – Latviju, Beļģiju vai Spāniju, jo visu izšķirs pats mačs,” piebilda krievu basketbolists.

Pēc trīs kārtu spēlēm D apakšgrupā Krievijai ir trīs uzvaras, Serbijai un Latvijai divi panākumi, Turcijai un Beļģijai pa vienai uzvarai, kamēr Lielbritānijai – trīs neveiksmes trijos mačos.

Šajā Eiropas čempionātā Krievija vispirms ar 76:73 uzvarēja mājinieci Turciju, tad ar 75:72 pārspēja par grupas favorīti uzskatīto Serbiju, bet pirmdien ar 76:67 pieveica Beļģiju, nodrošinot vietu izslēgšanas spēlēs.

“Mēs tikai šobrīd pilnveidojamies kā komanda un uzskatu, ka ar katru spēli tikai kļūstam labāki. Lai arī esam izcīnījuši trīs uzvaras pēc kārtas, mums ir jāsaglabā koncentrēšanās. Viss sākas no aizsardzības – mums ir labi jāstrādā tur un tikai pēc tam jādomā par metienu,” komandas uzdevumus ieskicēja Voroncevičs, kurš CSKA komandu pārstāv kopš 2006.gada, ar to kļūstot par divkārtēju ULEB Eirolīgas čempionu, kā arī astoņas reizes triumfējot VTB Vienotajā līgā.

Voroncevičs 2015.gadā tika atzīts par Vienotās līgas izslēgšanas spēļu vērtīgāko basketbolistu, bet ar Krievijas izlasi 2011.gadā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļu.

youtube icon
Abonēt youtube