Iespaidīgu un motivējošu sasniegumu vakar paveica kādreizējais latviešu politiķis Visvaldis Lācis. 93 gadus vecais kungs bija vecākais Berlīnes maratona dalībnieks un veiksmīgi arī pabeidza 42,195 kilometrus garo distanci.

Kā portālam www.la.lv pastāstīja Visvalža mazdēls Mārtiņš Lācis, tad līdz 33-35. kilometram Visvaldis esot turējies cienījami, taču vēlāk par sevi likusi manīt osteohondroze. Pēc 38. kilometra Visvaldis esot ievērojami samazinājis tempu, taču viņš vairākkārt atteicis mediķu palīdzību un cīnījies līdz galam.

Visvaldis Lācis maratonu veica deviņās stundās un pats atzina, ka līdz 36. kilometram viss ritējis kā plānots un temps bijis 5,6 kilometri stundā. Tad sākušās problēmas, bet Visvalža galvenais mērķis bija pabeigt distanci, kas arī veiksmīgi izdevās. ”Parādīju raksturu!”, teica galvenais varonis.

Interesanti, ka pirmo maratonu Visvaldis Lācis pieveica tikai pagājušajā gadā, 92 gadu vecumā Valmierā. Cienījamais kungs ikdienā ir aktīvs un iespēju robežās nostaigā ap 10 un vairāk kilometriem dienā.

Izmantotie resursi: www.la.lv

Saistītās tēmas: Maratonsvecākais dalībnieksvisvaldis lācis

youtube icon
Abonēt youtube