Pašmāju Eirovīzijas nacionālās atlases konkursa pieteikumu iesniegšana tuvojas izskaņai.     15. oktobrī vienu minūti pirms pusnakts anketu iesniegšanas laiks beigsies. Konkursa rīkotāji savā mājas lapā ir publicējuši aktuālāko ceļvedi, atbildot uz visbiežāk uzdotajiem jautājumiem. Portāls ritakafija.lv publicē šos ieteikumus un aicina potenciālos Eirovīzijas uzvarētājus nenogulēt savu iespēju.

Konkursa nolikums un pieteikuma anketas nosacījumi ir izstrādāti tāpēc, lai pieteikšanās gaita un tālākā konkursa norise notiktu bez starpgadījumiem. Konkursā netiek pieņemtas nepilnīgi, pavirši vai nepareizi aizpildītas anketas, beigu termiņš pieteikumiem ir 15.oktobra 23:59, ja plānojat pieteikuma anketas aizpildīt pavirši un nepilnīgi, ieplānojiet vismaz pāris dienas, kas būs nepieciešamas labojumu veikšanai un atkārtotai anketu aizpildīšanai.

 

Biežāk uzdotie jautājumi un pieļautās kļūdas līdz šim:

Vai dziesmai tiešām jābūt trīs minūtes garai?

Jā, tā drīkst būt īsāka, bet ne garāka

Vai var iesniegt demo versiju?

Var iesniegt versiju, kura nav 100% pabeigta, bet jāņem vērā, ka žūrija dos priekšroku dziesmām, kurām ir skaidra aranžija.

Vai es varu sarunāt, ka dziesmu iesniedzu nākamnedēļ, jo man backvokāls netiek / taustiņnieks pirkstu salauza / man nav grupas fotogrāfijas / nevaru nofilmēt video?

Nē, pieteikšanās sākās 6.septembrī, ko Tu darīji visas šīs piecas nedēļas?

Vai tad jūs nezināt kā es dziedu?

Pat, ja Tu esi Elīna Garanča (kaut gan ticam, ka viņa nekad neuzdotu šādu pretjautājumu arī tad, ja pēkšņi piedalītos konkursā), pieteikšanās process un prasības ir vienādas visiem dalībniekiem un kā Tu izpildi konkursam pieteikto dziesmu, mēs tik tiešām nezinām.

Publicitātes fotogrāfija – tā ir fotogrāfija, kurā redzams izpildītājs vai grupa pilnā sastāvā, publicitātes fotogrāfija ir reprezentatīvs materiāls, kam jārada priekšstats par grupu vai izpildītāju, tai jābūt nesen tapušai. Links uz profila bildi, kur stāvat pie palmas eksotiskā valstī savā pirmajā ārzemju braucienā pirms pieciem gadiem un Jūs knapi var saskatīt, nav publicitātes fotogrāfija. Un nē, mēs to nelejuplādēsim paši no Jūsu sociālo tīklu profila.

Video vēlams iesniegt konkursam pieteikto dziesmu, jo žūrija grib dzirdēt kā Jūs izpildāt tieši šo, konkrēto, konkursam pieteikto dziesmu. Video balsij jābūt dzirdamai bez balss apstrādes, var būt pavadījums, bet žūrijai primāri jādzird Jūsu balss un jāredz grupa vai izpildītājs. Telefona video no koncertiem klubos vai korporatīvajiem pasākumiem ir ļoti grūti izmantojami vērtēšanā, tam nav jābūt profesionālam TV ierakstam, arī ar telefonu var nofilmēt saprotamu materiālu.

Neatkarīgi no tā cik un kuru valstu pilsoņi vai patstāvīgie iedzīvotāji piedalās dziesmas tapšanā, ārvalstu autoru daļa dziesmas autoru daļā, ko reģistrē AKKA/LAA vai citas valsts autortiesību kolektīvā pārvaldījuma organizācija, drīkst būt līdz 30%. Producenta daļa, ko reģistrē Laipa vai citas valsts blakustiesību kolektīvā pārvaldījuma organizācija, arī līdz 30%.

Konkursā drīkst piedalīties no 18 gadu vecuma. Jā, pagājušajā gadā piedalījās Ludvigs, kurš bija 16 gadus jauns, bet viņš nedaudz šmaucās. Šmaukties nav labi.

 

Saistītās tēmas: "Supernova 2018"pieteikšanās

youtube icon
Abonēt youtube