Kosmētikas ražotāja AS “Madara Cosmetics” šogad plāno apgrozījumu 7,6 miljonu eiro apmērā, bet nākamgad kompānija plāno sasniegt gandrīz desmit miljonu eiro apgrozījumu, žurnālistiem pirmdien sacīja “Madara Cosmetics” valdes loceklis Uldis Iltners.

Viņš arī atzina, ka apgrozījums 7,6 miljonu eiro apmērā ir apmēram puse no uzņēmuma ražošanas potenciāla.

Tāpat Iltners norādīja, ka akciju publiskajā piedāvājumā, kas sākās pirmdien, “Madara Cosmetics” plāno piesaistīt līdz 3,3 miljoniem eiro, un šos līdzekļus paredzēts ieguldīt uzņēmuma attīstībā, turpinot attīstīt zīmolu, mārketingu, informācijas tehnoloģijas, paplašinot pārdošanas darbu. Tāpat piesaistītais kapitāls kalpos kā kompānijas rezerves līdzekļi. Pēc viņa teiktā, piesaistītos līdzekļus iecerēts izlietot tuvāko triju gadu laikā.

Iltners arī atklāja, ka, novērtējot darbinieku lojalitāti, kompānijas lielākie akcionāri ir snieguši iespēju uzņēmuma darbiniekiem kļūt par līdzīpašniekiem, piedāvājot 15 000 akciju pirms publiskā piedāvājuma sākuma. Starp uzņēmuma akcionāriem šobrīd ir 91 uzņēmuma darbinieks.

Šobrīd kompānijas lielākie akcionāri ir Iltners, Lotte Tisnekopfa-Iltnere, Zane Tamane un SIA “Sustainable Investments”, kuriem kopumā pieder 87,59% akciju.

Lielākie akcionāri ir noslēguši akciju neatsavināšanas līgumu uz 360 dienām no datuma, kurā sākies kompānijas akciju tirdzniecība “First North”. Papildus tam uz uzņēmuma darbinieku akcijām, kuras ir iegādātas pirms piedāvājuma apmaksāšanas (kopā 15 000 akciju) attiecināts 180 dienu neatsavināšanas periods no datuma, kurā sāksies akciju tirgošana “First North”.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pirmdien sācies “Madara Cosmetics” akciju publiskais piedāvājums, kas ilgs līdz 3.novembra plkst.15.30. Kompānijas akcijas cena publiskajā piedāvājumā ir 6,25 eiro, tajā skaitā akciju emisijas uzcenojums ir 6,15 eiro.

Kompānija atbilstoši Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apstiprinātajam akciju emisijas prospektam ir tiesīga izteikt līdz 482 220 akciju publisko piedāvājumu, taču piedāvājumu būs iespējams papildināt ar 48 222 akcijām, tādējādi sasniedzot kopumā 530 442 akcijas.

Tāpat ziņots, ka “Nasdaq Riga” valde ir nolēmusi no 2017.gada 10.novembra sākt “Madara Cosmetics” akciju tirdzniecību alternatīvajā tirgū “First North” ar nosacījumu, ka 2017.gada 9.novembrī ir veikti norēķini par visām piedāvājuma ietvaros parakstītajām kompānijas akcijām. Kopumā biržas alternatīvajā tirgū iekļaus 3 214 800 “Madara Cosmetics” akciju 0,1 eiro nominālvērtībā.

“First North” ir alternatīvais tirgus, kuru pārvalda “Nasdaq” grupas biržas. Alternatīvajam tirgum nav Eiropas Savienības regulētā vērtspapīru tirgus statusa. “First North” tirgū iekļautajiem uzņēmumiem ir saistoši “First North” noteikumi, taču uz tiem nav attiecināmas regulētajā tirgū iekļautajiem uzņēmumiem noteiktās prasības. “First North izvirzītās prasības ir mērenākas nekā Baltijas regulētajā vērtspapīru tirgū, tādēļ investīciju riska pakāpe “First North” ir augstāka. Šobrīd “First North” ir iekļautas četru kompāniju akcijas – Latvijas “Baltic Telekom”, Lietuvas “East West Agro” un “K2 LT”, kā arī Igaunijas “Linda Nektar”.

Foto: LETA

Saistītās tēmas: apgrodzījumsMadara Cosmetics

youtube icon
Abonēt youtube