Publicitātes foto

Kosmētikas ražotājs “MADARA Cosmetics” stiprina vadības komandu ar jaunu izpilddirektori – Guntu Šulti, lai ar lielāku vērienu turpinātu eksporta izaugsmi Eiropā, īpaši Francijā, Vācijā un Skandināvijas valstīs, informē “MADARA Cosmetics” valdes loceklis Uldis Iltners.

“MADARA Cosmetics” vadības komandas struktūrā tiks veiktas izmaiņas – izpilddirektores amatā 22.maijā stāsies profesionāla vadītāja ar 20 gadu pieredzi Gunta Šulte, kura pēdējos trīs gadus bijusi globālas kompānijas Skandināvijas un Baltijas valstu vadības komandā ar atbildību par vairāk nekā 300 miljonu eiro vērtu biznesu.

Uzņēmuma līdzdibinātājs un līdzšinējais izpilddirektors Uldis Iltners turpinās darbu valdes locekļa statusā, savukārt ikdienas “MADARA Cosmetics” darba vadības funkcijas pakāpeniski nodos jaunajai izpilddirektorei, lai pats varētu fokusēties uz kompānijas attīstības stratēģijas jautājumiem, kā arī jaunu biznesa projektu attīstīšanu. “MADARA vīzija un ceļš nemainās. Mēs ar Lotti paliksim uzņēmuma valdē, mūsu lomas uzņēmuma pārvaldībā, ilgtermiņa stratēģijas veidošanā un jaunu mērķu izvirzīšanā paliks nemainīgas, bet ar Guntas pievienošanos mēs stiprinām savu spēju mērķu realizēšanā,” pārliecināts Iltners.

“Gunta iemieso mūsu vērtības – degsmi, izcilību, cilvēcību un ilgtspējīgu pieeju. Guntas ievērojamā vadības pieredze lielā pasaules uzņēmumā apvienojumā ar izcilām līderes dotībām un vērtībās balstītu biznesa filozofiju ir grandiozs papildspēks “MADARA” komandai, lai kopā virzītos uz ambiciozo mērķi – kļūt par Nr.1 dabiskās kosmētikas zīmolu mūsu mērķa eksporta tirgos, to panākot ar produktu izcilību un zīmola vērtībām,” jauno izpilddirektori komandā sveic “MADARA Cosmetics” valdes priekšsēdētāja Lotte Tisenkopfa-Iltnere.

“”MADARA Cosmetics” ir Latvijas veiksmes stāsts, un man ir patiess prieks un lepnums pievienoties MADARA komandai. Tas ir jebkura vadītāja sapnis – pievienoties šādas kvalitātes un raudzes uzņēmumam, kas ir tik labā finanšu veselībā. Manuprāt, Lotte un Uldis ir ieguldījuši fantastisku darbu, radot kvalitatīvu produktu un izveidojot lielisku komandu. Mans uzdevums būs evolūcija, nevis revolūcija. MADARA ir uzņēmums ar lielisku izaugsmes potenciālu, un tas ir virziens, kurā strādāsim kopā vadības komandā,” uzsver Gunta Šulte.

Šultei ir teju 20 gadu pieredze vadošos amatos starptautiskā vidē. Karjeras gaitas viņa sākusi mārketingā ar darbu tādās aģentūrās kā “McCann Riga” un “OMD Latvia”, strādājot ar dažādiem starptautiskiem klientiem, līdz nonāca uzņēmumā “Danone” 2012.gadā.

Kopš 2018.gada Šulte vadīja minētā Francijas pārtikas ražotāja “Danone” biznesu Baltijā, kā arī bija iekļauta Skandināvijas reģiona pārvaldības komandā. Bakalaura grāds ekonomikā un biznesa vadībā iegūts Stokholmas Ekonomikas augstskolā Rīgā, savukārt Milānā, vienā no lielākajām Eiropas universitātēm, iegūts maģistra grāds modes un dizaina menedžmentā.

“Esmu guvusi pasaules līmeņa pieredzi ļoti sarežģītā un dinamiskā vidē. Domāju, ka šī pieredze ir svarīgākais iemesls, kāpēc Lotte un Uldis mani izvēlējās, lai es “MADARA Cosmetics” iedotu papildu jaudu. Ar starptautiska uzņēmuma vadības pieredzi esmu gatava savas zināšanas likt lietā, lai vadītu un tālāk attīstītu “MADARA Cosmetics” biznesu un “ieslēgtu” uzņēmumu nākamajā izaugsmes ātrumā,” saka Šulte.

“”MADARA Cosmetics” sper nākamo soli savā izaugsmes ceļā kā nozīmīgs starptautisks zīmols savos mērķa tirgos. Uldis un Lotte ir paveikuši neticamu darbu uzņēmuma biznesa izaugsmei. Esmu pārliecināta, ka viņi arī turpmāk sniegs Guntai visu nepieciešamo atbalstu no valdes,” komentē Somijas uzņēmuma Oy “Transmeri Group Ab” (“Transmeri”) rīkotājdirektore, “MADARA Cosmetics” padomes locekle Sari Hannele Rosina.

Vaicāta, ko sagaida no veiktajām izmaiņām uzņēmuma vadības komandā, Rosina saka: “Mēs sagaidām, ka uzņēmuma rentablā izaugsme turpināsies ar spēcīgu MÁDARA zīmola attīstību, ar vēl motivētāku komandu un labu sadarbību ar partneriem visās biznesa jomās. Sagaidām, ka Gunta liks lietā savas vērtīgās zināšanas starptautiska zīmola veidošanā un pārdošanas apjomu palielināšanā.”

“Uzņēmuma izaugsmes potenciālu mēs veiksmīgi varam realizēt Skandināvijā un Francijā, kur mīl MÁDARA produktus. Īpaši priecīgi esam par Franciju, kas tiek uzskatīta par kosmētikas dzimteni. Francijā “MADARA Cosmetics” make-up produkti ir pārdotākie no visiem mūsu produktiem. Tirgus attīstība tur notiek ļoti sekmīgi, piemēram, aprīlī vien esam uzsākuši mūsu produktu tirdzniecību deviņos jaunos veikalos,” par panākumiem eksporta tirgos stāsta Iltners.

“MADARA Cosmetics” konsolidētais neauditētais apgrozījums 2023.gada pirmajā ceturksnī bija 5,29 miljoni eiro, kas ir 10% pieaugums, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2022.gadā, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai “Nasdaq Riga”. Tas ir visu laiku augstākais pirmā ceturkšņa apgrozījums līdz šim.

Lasiet arī: Apprecējies skandalozais Miks Ozoliņš

“MADARA Cosmetics” dibināta 2006.gadā. Kompānijas pārstāvētais kosmētikas zīmols MÁDARA ir pionieris dabīgās kopjošās un dekoratīvās kosmētikas segmentā Latvijā. Kopš 2017.gada novembra kompānijas akcijas iekļautas biržas “Nasdaq Baltic” alternatīvā tirgus “First North” sarakstā.

youtube icon
Abonēt youtube