Otrdienā tvitera lietotāju vidū diskusijas aizskāra šādas tēmas:

Telekomunikāciju operatorus LMT un “Lattelecom” neapvienos.

ĀM: Ušakova centieni tikties ar NATO ģenerālsekretāru nav saprotami un ir divdomīgi.

“Delna” tiesas ceļā Lembergam prasa atvainoties par nepamatota un godu aizskaroša viedokļa paušanu.

1. Valdība otrdien nolēma neatbalstīt SIA “Latvijas Mobilais telefons” (LMT) un SIA “Lattelecom” apvienošanu, žurnālistiem sacīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V). Viņš norādīja, ka Ministru kabinets pieņēma politisku lēmumu pretēji Ekonomikas ministrijas piedāvātajam risinājumam – sākt sarunas ar partneri “Telia Company” par iespējamu abu uzņēmumu apvienošanu, valstij iegūstot 51% kapitāldaļu. Ašeradens pauda, ka lēmums ir politisks, ņemot vērā Nacionālā apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) valdes pirmdienas lēmumu apvienošanu neatbalstīt. Jau iepriekš bijusi vienošanās, ka lēmumā par apvienošanu vajadzīga vienprātība. Tvitera lietotāji atklāj savus viedokļus par valdības lēmumu.

Ierēdnis Pēteris Krišjānis priecājas par pieņemto lēmumu.

Pretējās domās ir tvitera konts “Viens Liels Tīkls”.

 

Savukārt VL-TB/LNNK biedrs Imārs Kiršbaums norāda, ka šī nebija pirmā reize, kad tika apspriesta abu uzņēmumu apvienošana.

https://twitter.com/ImarsK/status/927878475670794240

2. Rīgas mēra Nila Ušakova (S) centieni tikties ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu un noslēgt “bezprecedenta vienošanos” par pašvaldības sadarbību ar NATO, nav saprotami un ir divdomīgi, sarunā ar aģentūru LETA sacīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Gints Jegermanis. Viņš skaidroja, ka jebkuras pašvaldības vadītājs divpusēji var tikties ar starptautiskām organizācijām un citām organizācijām, bet, ja pašvaldība vēlas kārtot kādas oficiālas lietas vai vienošanās, tas ir jādara ar ĀM piekrišanu vai atbalstu. Jegermanis apstiprināja, ka konkrētajā gadījumā tikšanās ar ministriju nav tikusi apspriesta un saskaņota. “Ja viņš būtu gribējis runāt par kaut kādu ciešāku NATO spēku sadarbību, tad par to nebūtu jārunā NATO galvenajā mītnē, bet tepat, aizejot uz Aizsardzības ministriju. Nav īsti saprotams un skaidrs, kādi nolūki pamudināja Rīgas mēru doties uz Briseli,” sacīja Jegermanis.

Komunikāciju speciālists Normunds Namnieks aicina būt iejūtīgiem pret galvaspilsētas mēru.

Ārlietu ministrijas atbilde priecē Rīgas domes deputātu Olafu Pulku (V).

3. Biedrība “Sabiedrība par atklātību “Delna”” vērsusies Ventspils tiesā ar prasības pieteikumu pret politiķi Aivaru Lembergu (“Latvijai un Ventspilij”) par nepatiesu un godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu un atvainošanos par tām. Kā aģentūra LETA uzzināja “Delnā”, tiek pieprasīta arī atvainošanās par nepamatotu un godu un cieņu aizskarošu viedokli. “Delnā” skaidroja, ka 2016.gada 2.novembra preses konferencē Lembergs vairākkārt pieminēja “Delnu”, piemēram, sakot, ka “”Delna” pārstāv trīs biedrus” un “[“Delna”] ir ārzemju specdienestu finansēta organizācija”. Savukārt 2016.gada 30.novembra preses konferencē Lembergs pauda, ka “[“Delnas”] padome atrodas politisku amatpersonu rokās”. “Delnas” ieskatā Lemberga izteikumi ir nepatiesi, nepamatoti un negatīvi ietekmē organizācijas reputāciju. Lembergs, komentējot “Delnas” vēršanos tiesā, sacīja: “Tāds ir mans viedoklis. Kā viņi par mani izsaka viedokli, tā es par viņiem. Par viedokli netiesā.”

Žurnālists Aidis Tomsons pārsteigts par notikušo.

“Delnas” rīcība pārsteigusi tvitera lietotāju “Chiulju Pussala”.

Portāls “Pietiek.com” norāda uz pretrunām “Delnas” darbā.

 

Saistītās tēmas: "Delna" tiesaLMT un "Lattelecom"Nils Ušakovs

youtube icon
Abonēt youtube