Aptuveni simts cilvēku bija pulcējušies Doma laukumā, lai sagaidītu no stikla studijas iznākam radio “Pieci” dīdžejus Tomu Grēviņu, Aleksi Vilciņu un Magnusu Eriņu. Tieši 22:07 stikla durvis vērās vaļā un puiši ieelpoja svaigu gaisu atrādot summu, kas saziedota šī gada labdarības maratonā. Kā sarunā ar portālu ritakafija.lv atzina viens no kampaņas smagsvariem Toms Grēviņš šāds rezultāts ir patīkams pārsteigums arī viņam pašam. Akcijas laikā kopā saziedoti 358121, 87 eiro.

Sestdien, 23. decembra vakarā noslēdzās labdarības maratons “Dod Pieci”, kura laikā no 17. līdz 23. decembrim Doma laukumā darbojās īpaša Latvijas Radio 5 – Pieci.lv stikla studija. Tajā sešas diennaktis dzīvoja un strādāja trīs dīdžeji – Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Aleksis Vilciņš, atskaņojot klausītāju par ziedojumiem izvēlētu mūziku. Minimālais ziedojums bija vismaz piecu eiro apmērā. Labdarības maratonā “Dod Pieci”, kurā tika vākti līdzekļi to ģimeņu atbalstam, kas vēlas uzņemt bērnu namu bērnus, saziedoti kopumā 358 121,87 eiro.

Nedaudz pāri desmitiem vakarā stikla durvis vērās vaļā un, klātesošajiem uzgavilējot, laukā no studijas tika sagaidīti šīs akcijas trīs varonīgie dīdžeji. Pūlim uzgavilējot, grūti bija slēpt aizkustinājuma asaras, jo akcijas sauklis Latvija bez bērnu namiem aizvien vairāk šķiet reāli īstenojams mērķis. “Ejot iekšā man īstenībā nebija nekāds konkrēts mērķis, jo galvenais bija ideja, kam mēs visi ticam. Neslēpšu, ka esmu pārsteigts par šādu summu un ir samērā liels gandarījums. Mēs kopā visi paveicām šo brīnišķīgo lietu un tas tiešām ir patīkami aizkustinoši. Esot iekšā studijā bija vairāki emocionāli brīži. Tomēr, vislielākais saviļņojums bija meitenīte, kas stāstīja par to, kāda ir atšķirība tagad būt ģimenē no dzīves bērnu namā. Tas man bija liels “nokouts”. Taču, šis pasākums nes sevī gaismu. Un visi viesi bija ar ļoti pozitīvu gaišumu, kas šo akciju padarīja īpašu”, sarunā ar portālu ritakafija.lv stāsta Toms Grēviņš. Atgriešanās realitātē viņam likās nedaudz sirreāli patīkama. “Īstenībā man vēl īsti nav nekāda Ziemassvētku sajūta. Pat neticas, ka tie jau klāt. Tūlīt došos uz mājām pie sievas un bērniem, tur jau būs arī eglīte. Un rīt sēdīšos pie galda ar ģimeni”, par tuvākajiem plāniem iznākot ārā stāsta Grēviņš. Viņš ir pārliecināts, ka šī gada akcija nav tikai sauklis, bet reāli paveicams mērķis. “Cilvēki Latvijā ir gatavi iesaistīties, lai šī situācija mainītos un bērniem būtu īsta bērnība. Tas, manuprāt, arī ir svarīgākais, ka mēs visi esam uz viena viļņa,” piebilst Grēviņš.  Arī Aleksis Vilciņš neslēpj, ka emocijas ir ļoti spēcīgas. “Ir tik fantastiski sajust šo kopības sajūtu, ka mēs visi esam par vienu mērķi. Mūsu maratons ir noslēdzies un ir tāds fantastisks pacilājums, ieelpojot svaigu gaisu,” norāda Vilciņš.

“Dod Pieci” rīko Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju, “Ziedot.lv” un ar “SEB bankas”, Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa un Latvijas Valsts radio un televīzijas centra atbalstu.

Foto: Jānis Ogle

youtube icon
Abonēt youtube