2018.gada 1.martā koncertzālē “Lielā ģilde” norisināsies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) un tautā iemīļotu mūziķu labdarības koncerts “Es nākšu, lai Tu dzīvotu”. Koncertā vienkopus ir sapulcināti leģendāri un tautā iemīļoti mākslinieki, kurus vieno vēlme palīdzēt kolēģei Sondrai Zaļupei un citiem onkoloģijas slimniekiem uzvarēt slimību.

 

Koncerta pirmajā daļā LNSO sava otrā diriģenta Gunta Kuzmas vadībā atskaņos Leonarda Bernsteina komiskās operetes “Kandids” spožo, asprātīgo uvertīru, skanēs arī Igora Stravinska līksmā “Krievu deja” no baleta “Petruška”, Dita Krenberga spēlēs solo Kloda Debisī maigajā miniatūrā “Meitene linukrāsas matiem” (versija ar orķestri), Xylem Trio ar LNSO atskaņos Morisa Ravela ikonisko “Bolero”, Raimonds Pauls spēlēs solo pats savā lieliskajā, dzīvespriecīgajā “Rapsodijā”.

Koncerta otrajā daļā savas skaistākās dziesmas sniegs Linda Leen, Ieva Kerēvica, Ieva Sutugova, Intars Busulis, Kārlis Lācis, Kaspars Zemītis, Miks Dukurs, vokālā grupa Latvian Voices, grupa Musiqq un koris “Maska” Jāņa Ozola vadībā.

Pagājušajā nedēļā pie Latvijas iedzīvotājiem pēc palīdzības vērsās 31 gadus jaunā Sondra, viengadīgas mazulītes māmiņa un mūziķa Riharda Zaļupes dzīvesbiedre. Šī gada janvārī Sondra saņēma šokējošas ziņas – ādas audzējs – melanoma ir izplatījies vēdera un muguras ādā. Sondras dzīvību var glābt jaunākās paaudzes medikamenti, kuru izmaksas sastāda 81 887 eiro. Lai savāktu visus līdzekļus Sondras ārstēšanai kolēģi rīko īpašu labdarības koncertu “Es nākšu, lai Tu dzīvotu”.

“Es joprojām nespēju aptvert, kas īsti notiek. Bet jau tagad esmu pateicīga par katru cilvēku, kurš ir manā un mūsu ģimenes dzīvē. Esmu pateicīga draugiem, radiniekiem par abalstu, vecvecākiem, kuri ne brīdi nedomādami ir klāt no Talsiem un Liepājas, lai parūpētos par mums, parūpētos par mazo, kad esmu prom vai pavisam sagurusi. Man ir ārprātīgi grūti pieņemt šo situāciju, jo esmu pieradusi būt par atbalstu citiem, bet ticu, ka šim visam ir kāds augstāks mērķis un ceru, ka mana cīņa iedvesmos citus mīlēt, atbalstīt un baudīt katru dienu, kura mums ir dota kopā ar mīļajiem šajā brīnumu pilnajā pasaulē” , stāsta Sondra.

Saistītās tēmas: Es nākšulai Tu dzīvotuSondora ZaļupeZiedot.lv

youtube icon
Abonēt youtube