Izteikti brīdinājumi par nodokļu parādiem 62 komersantiem, kuriem piešķirtas tiesības tirgot elektroenerģiju obligātā iepirkuma (OIK) ietvaros, BNN informē Ekonomikas ministrijā (EM). 

Latvijā aprīlī stājas spēkā izmaiņas regulējumā, kas noteica stingrākas kontroles prasības attiecībā uz nodokļu parādu esamību komersantiem, kuriem piešķirtas tiesības tirgot elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros.  Līdz ar to no šā gada Ekonomikas ministrija divas reizes gadā (līdz šim gadam bija viena pārbaude gadā) pārbauda, vai komersantiem nav nodokļu parādi.

«Pārbaudot nodokļu parādu esamību Valsts ieņēmumu dienesta publicētajā nodokļu parādnieku datu bāzē 341 komersantam, kam noslēgts līgums ar AS Enerģijas publiskais tirgotājs par obligātā iepirkuma ietvaros saražotās elektroenerģijas iepirkšanu, ministrija konstatēja nodokļu parāda esamību 62 komersantiem, kuriem šobrīd nosūtīts brīdinājums,» stāsta ministrijā.

EM uzsver, ka brīdinātajiem komersantiem ir pienākums nomaksāt nodokļu parādu līdz šā gada  septembrim (t.i. trīs mēnešu laikā no brīdinājuma saņemšanas datuma).

Ir jāatzīmē, ja nodokļu parāds netiks nomaksāts, komersants zaudēs tam piešķirtās tiesības tirgot saražoto elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros.

Nākamā nodokļu parādu esamības pārbaude tiek plānota šā gada novembrī.

Ziņo: BNN

Saistītās tēmas: OIK

youtube icon
Abonēt youtube