Neviens no Rīgas mēra biroja darbiniekiem netiks atlaists un arī no amata atstādinātais Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) turpinās darbu savā pašreizējā kabinetā.

Kā šodien žurnālistiem sacīja Ušakovs, viņa biroja darbinieki turpinās strādāt pašvaldībā un nākamnedēļ tiks spriests par darba organizācijas izmaiņām, lai biroja pārstāvji varētu palīdzēt darbā Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājam Oļegam Burovam (GKR) un vicemēram Vadimam Baraņņikam.

Vienlaikus Ušakovs sacīja, ka neplāno atstāt mēra kabinetu un turpinās tajā strādāt.

Tāpat viņš norādīja, ka visas izmaksas, kas būs saistītas ar izdotā rīkojuma pārsūdzēšanu tiesu instancēs, segs viņš pats.

Komentējot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto rīkojumu, Ušakovs žurnālistiem pauda viedokli, ka VARAM lēmums tapis nevis juristu kabinetos, bet gan telpās, kas vairāk līdzinās “Taureņu pirtīm”. Viņš atkārtoti pauda, ka bijis pārsteigts, saņemot “tik nekvalitatīvus ministrijas pieprasījumus un arī sagatavoto rīkojumu”.

Tāpat Ušakovs apgalvoja, ka VARAM minētie 28 miljoni eiro, kas it kā neesot iekļauti “Rīgas satiksmes” pamatkapitālā, nemaz neesot bijuši paredzēti šim mērķim. “Šī nauda vienmēr bija domāta kā kompensācija uzņēmumam par visām grupām, kas sabiedrisko transportu izmanto bez maksas. Ministrs var spēlēties ar finansiāliem jēdzieniem un to iegrāmatošanu, taču tas nav pat minimāls iemesls, lai runātu par domes priekšsēdētāja atstādināšanu,” sacīja Ušakovs, norādot, ka arī vairāki citi ministrijas pārmetumi “izskatās pēc bērnudārza”.

Ušakovs pauda viedokli, ka, neraugoties uz viņa atstādināšanu, domes koalīcija nemainīgi turpinās strādāt kopā un vadīs pašvaldību. “Komanda turpinās strādāt un veiks visus darbus, kas ir uzsākti,” teica Ušakovs.

Vienlaikus viņš norādīja, ka Burovs būs pienākumu izpildītājs līdz Eiropas Parlamenta vēlēšanām, bet pēc tām koalīcija lems par to, kurš varētu ieņemt pastāvīgā mēra amatu.

Kā ziņots, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) ir izdevis rīkojumu par Ušakova atstādināšanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas.

Pūces rīkojumā uzskaitīti vairāki Ušakova kā Rīgas mēra un kā pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” kapitāla daļu turētāja pārstāvja izdarīti pārkāpumi.

Pūces rīkojumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā 30 dienu laikā no tā publicēšanas.

Ušakovs publiski paudis, ka gatavojas pārsūdzēt Pūces rīkojumu un ir pārliecināts, ka visi pārmetumi tiesā būs apgāžami.

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas: Nils Ušakovs

youtube icon
Abonēt youtube