No darba kopuzņēmuma AS RB Rail padomē atsaukti Edvīns Bērziņš un Vineta Rudzīte, savukārt viņu vietā ar 31.maija akcionāru lēmumu iecelti divi jauni padomes locekļi – Ligita Austrupe un Anrī Leimanis, informē Eiropas Dzelzceļa līnijas komunikācijas vadītāja Rita Voronkova, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Padomes locekļu nomaiņa bijusi nepieciešama, jo Rail Baltica projekts pašlaik ir tādā attīstības posmā, kurā vajadzīgi darbinieki ar citām kompetencēm – finanšu un juridiskajā jomā, skaidro Eiropas Dzelzceļa līnijas valdes loceklis Kaspars Vingris.

Viņš stāsta: «2019.gadā Rail Baltica projekts Latvijā ir aktīvā projektēšanas fāzē. Kopš 2018.gada tiek veikta Rail Baltica stacijas projektēšana starptautiskajā lidostā Rīga, kas tiks pabeigta šogad un drīzumā tiks izsludināts iepirkums būvdarbiem. Šogad, 29.maijā, parakstīts līgums par Rail Baltica Centrālās stacijas un saistītās infrastruktūras projektēšanu un būvdarbiem, kopuzņēmums RB Rail noslēdzis iepirkumu Rail Baltica Centrālās daļas projektēšanai Latvijā un šogad izsludinās iepirkumu arī līnijas projektēšanai uz Ziemeļiem līdz Igaunijas robežai un uz Dienvidiem līdz Lietuvas robežai.»

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: LDZ

youtube icon
Abonēt youtube