Partijas “Latvijas Krievu savienība” (LKS) līdere Tatjana Ždanoka vienmēr būs Krievijas balss Eiropas Parlamentā (EP), tāpēc sadarbība ar viņu nav iespējama, portāla “Es&ES” rīkotajā diskusijā šādu viedokli pauda eiroparlamentāriete Sandra Kalniete (JV).

Kalniete sacīja, – ja Nils Ušakovs (S) un Andris Ameriks (S/GKR) izvēlēsies tradicionālu sociāldemokrātu pozīciju, tad sadarbība būs iespējama, izņemot atsevišķus jautājumus, piemēram, nodokļu paaugstināšanu. Tomēr, ja šie politiķi “kops attiecību lauku ar Maskavu EP”, tad sadarbība nebūs iespējama, piebilda Kalniete.

Arī EP ievēlētais politiķis Ivars Ijabs (AP) piekrīt, ka ar atsevišķiem politiskajiem spēkiem būs ļoti grūti sadarboties, īpaši jautājumos par drošību. Arī viņš neredz iespēju sadarboties ar Ždanoku.

Kā ziņots, maija izskaņā notikušas Eiropas Parlamenta vēlēšanas. Saskaņā ar apstiprinātajiem rezultātiem EP ir ievēlēti Valdis Dombrovskis (JV), Kalniete, Ušakovs, Ameriks, Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Ijabs un Ždanoka. Ņemot vērā, ka Dombrovskis turpinās pildīt eirokomisāra pienākumus, viņa vietā EP darbosies Inere Vaidere (JV).

Jaunievēlētā parlamenta pirmā sēde notiks jūlija sākumā Strasbūrā.

Ziņas avots: LETA

 

Saistītās tēmas: Sandra KalnieteTatjana Ždanoka

youtube icon
Abonēt youtube