Valdis Dombrovskis un Krišjānis Kariņš. Foto: Foto: Valsts kanceleja/Flickr

Partiju apvienība “Jaunā vienotība” ar saukli “Eiropas pieredze drošai Latvijai” pieteikusi savu komandu Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Saraksta līderi ir Latvijas pārstāvis Eiropas Komisijā Valdis Dombrovskis un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš.

Vēlēšanās kandidē arī visi jau šobrīd aktīvie Eiropas Parlamenta deputāti – Sandra Kalniete, Inese Vaidere un Dace Melbārde. Komandā Eiropas Parlamenta vēlēšanām gandrīz visi kandidāti ir ar parlamentārā darba pieredzi Saeimā vai Eiropas Parlamentā. Liela daļa – arī ar pieredzi Latvijas valdības darbā, norāda partijā.

Politiskā spēka komanda Eiropas Parlamenta vēlēšanām: Valdis Dombrovskis, Krišjānis Kariņš, Sandra Kalniete, Inese Vaidere, Dace Melbārde, Andrejs Judins, Jānis Reirs, Zanda Kalniņa-Lukaševica, Irma Kalniņa, Anna Rancāne, Mārtiņš Daģis, Jānis Lazdāns, Māris Baltiņš, Pauls Adijans, Janīna Kursīte, Antra Grīnberga, Didzis Šēnbergs un Uģis Rotbergs.

“Mēs esam vienota komanda – neesam viena cilvēka partija. Mums vienlaikus ir daudz līderu – gudru, spēcīgu un patriotisku cilvēku. Kopā, ar spēcīgu gaismu, mēs varam spīdēt ne tikai Latvijai, bet arī Eiropai un pasaulei,” komentē partijas domes priekšsēdētājs, veselības ministrs Hosams Abu Meri.

“Sadarbībā ar citiem tikko kā esam panākuši gan to, ka ar Ukrainu un Moldovu ir sāktas sarunas par pievienošanos Eiropas Savienībai, gan to, ka tiek pieņemti lēmumi par ilgtermiņa paredzamu finansiālo atbalstu Ukrainai. Šie ir ļoti svarīgi lēmumi tieši Latvijas turpmākai drošībai. “Jaunās vientoības” kandidātu spēkos ir panākt, ka Latvijas balss Eiropā ir vienlaikus skaļa un arī uz konstruktīviem risinājumiem vērsta,” piebilst politiskā spēka valdes locekle, Ministru prezidente Evika Siliņa.

“Šobrīd šis ir īpašs brīdis, kurā notiek vēlēšanas, un mēs gatavojam savu labāko komandu, lai strādātu Eiropā. Komanda ir jau pieredzējusi, tai nav nepieciešams iešūpošanās laiks, viņi skaidri zina, kas ir jādara jau tagad. Eiropā plosās karš, Eiropas valdības mēģina atrast risinājumus, kā atjaunot iedzīvotāju labklājību pēc ļoti smaga inflācijas perioda, kā nodrošināt Eiropas ekonomikas konkurētspēju. Mēs esam tam gatavi,” norāda politiskā spēka valdes priekšsēdētājs, finanšu ministrs Arvils Ašeradens.

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 2. – 8. februāris

Lasiet arī: VIDEO | Tapusi filma par visu laiku labāko Latvijas slēpotāju Eiduku un viņas ģimeni

Lasiet arī: Amerikāņu aktrise Drū Berimora pauž sajūsmu par Latvijā ražotu tēju

Lasiet arī: Vāc parakstus par pilnīgu smēķēšanas aizliegumu publiskās vietās un uz ielas

Lasiet arī: VIDEO | Keišs, Grāvelis, Āboliņš un citi slaveni aktieri iemūžina traģikomisku stāstu par padomju džinsiem

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube