Šodien notiks elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas jautājumiem un problēmām izveidotā parlamentārās izmeklēšanas komisijas pirmā publiskā sēde kopš tās vadības ievēlēšanas.

Komisijas sēde notiks Jēkaba ielā 6/8, 306.telpā, 5.stāvā. Pašlaik sēdes laiks paredzēts plkst.12, taču nav izslēgta iespēja, ka tas var mainīties, ja minētajā laikā turpināsies šodien paredzētā Saeimas ārkārtas sēde.

Komisijas sekretārs, Saeimas deputāts Mārtiņš Šteins (AP) aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka parlamentārās izmeklēšanas rezultātā varētu tikt nosaukti par OIK sistēmas problēmām atbildīgo vārdi un uzvārdi.

Savukārt komisijas opozīcijas deputāts Viktors Valainis (ZZS) norādījis, ka parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadība gandrīz mēneša laikā pēc būtības neko neesot paveikusi, lai gan ir nepieciešama aktīvāka rīcība, lai rastu risinājumu elektroenerģijas cenas samazināšanai.

Par komisijas priekšsēdētāju iepriekš ievēlēta parlamentāriete Ieva Krapāne (KPV LV).

Jau vēstīts, ka parlamentāro izmeklēšanu pēc opozīcijas rosinājuma paredzēts veikt par valsts rīcību, izveidojot Latvijas un Eiropas Savienības tiesību normām neatbilstošu valsts atbalsta sistēmu elektroenerģijas ražošanai no atjaunojamajiem resursiem un koģenerācijā. Tāpat paredzēts izmeklēt, kāpēc notikusi neatbilstoša un nepietiekama šo sistēmu uzraudzība un kontrole.

Ziņas avots: LETA

Saistītās tēmas: Ieva KrapāneOIK

youtube icon
Abonēt youtube