Līdz šim narkotiku ierobežošanas politika ir bijusi vairāk vērsta uz narkotiku pieejamības un piedāvājuma samazinājumu, piemēram, jaunu vielu iekļaušanu aizliegto vielu sarakstos, sodu politiku un tiesībaizsardzības iestāžu darbu. Tomēr, Iekšlietu ministrijas ieskatā, ir jāmaina policejiskā pieeja un līdztekus narkotiku piedāvājuma samazināšanai aktīvāk jāstrādā pie pieprasījuma samazināšanas, informē ministrijā, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Tāpēc Iekšlietu ministrija sadarbībā ar iesaistītajām institūcijām ir izstrādājusi Narkotiku lietošanas un izplatības ierobežošanas plānu 2019.–2020.gadam, kurā lielāks uzsvars veltīts pieprasījuma samazināšanas pasākumiem, piemēram, tādu profilakses programmu īstenošanu, kuru efektivitāte ir pierādīta citās valstīs, atkarību ārstniecības programmu dažādošana, pusaudžu sociālās rehabilitācijas jautājuma sakārtošana.

Lai īstenotu plānu un samazinātu gan narkotiku pieprasījumu, gan pieejamību, kā arī veicinātu labāku narkotiku ierobežošanas jomas pārraudzību, tiks īstenoti 28 pasākumi trīs rīcību virzienos, informē izstrādātā plāna autori.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Iekšlietu ministrija

youtube icon
Abonēt youtube