Pirmajā ārvalstu vizītē Latvijas prezidents Egils Levits ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu (Kersti Kaljulaid) pārrunāja klimata pārmaiņas, digitālā laikmeta izaicinājumus un drošības jautājumus, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Abu valstu līderi bija vienisprātis, ka Baltijai un Ziemeļvalstīm cieši jāsadarbojas klimata pārmaiņu jautājumos un vienojās, ka klimata pārmaiņām uzmanība būtu jāpievērš ne tikai Eiropas, bet visas pasaules sabiedrības uzmanība, lai mainītu ikdienas ieradumus un pēc iespējas mazinātu klimata pārmaiņas.  Tāpat tika uzsvērts, ka Latvija un Igaunija Somijas prezidentūras laikā Eiropas Savienības (ES) padomē noteikti būs aktīvas klimata pārmaiņu pozīciju paušanā.

Tāpat abi prezidenti pārrunāja starptautisko tiesību jautājumus attiecībā uz digitālā laikmeta izaicinājumiem un demokrātijas stiprināšanu. Kaljulaida un Levits vienojās, ka šis ir aktuāls jautājums, par kuru prezidentu līmenī nepieciešams vairot diskusijas – starptautiskajās tiesībās uzrunāt tematus par demokrātijas, digitālo iespēju un kiberdrošības attiecībām.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Egils Levits

youtube icon
Abonēt youtube