Šodien Latvijas brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) tiksies ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, lai pārrunātu pedagogu un zinātnieku prestiža celšanu, kā arī atbalsta mehānismus pedagogiem, aģentūrai LETA sacīja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Apzinoties prezidenta funkcijas un iespējas, arodbiedrības vēlas, lai no prezidenta puses būtu retorika, kas orientētos uz pedagogu un zinātnieku prestižu, sacīja Vanaga.

Pēc viņa sacītā, LIZDA vēlas vērst prezidenta uzmanību uz viņa iespējām celt nozarēs prestižu, apmeklējot zinātniskus pasākumus un publiski atklājot savu nostāju.

Tāpat LIZDA vēlas vērst prezidenta uzmanību tam, ka pedagogi ir atvērti reformām, bet ir nepieciešami būtiski atbalsta mehānismi, kas veicinātu jomas uzlabošanos.

“Ņemot vērā, ka Valsts prezidents būs tas, kas ieskicēs par ko apmēram noritēs saruna, mēs vēlētos apspriest ar viņu normatīvo aktu ievērošanu. Mums ir svarīgi, ka prestiža jautājumu, normatīvo aktu ievērošanu un profesionālā atbalsta jautājumus tikšanās laikā izdotos apspriest. Ja radīsies iespēja, tad virzīsim arī sarunu par vienlīdzības veicināšanu,” stāstīja Vanaga.

Arodbiedrību iepazīšanās vizīte ar Valsts prezidentu notiks plkst.9 Rīgas pilī.

Ziņas avots: LETA

Saistītās tēmas: Egils Levits

youtube icon
Abonēt youtube