Pasažieru apgrozījums šā gada maijā lidostā “Rīga” samazinājās par 98,6%, salīdzinot ar 2019.gada maiju. Tāpat par 34,9% samazinājās arī saņemto un nosūtīto kravu un pasta apjoms, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Maijā lidostā “Rīga” iebraukušo un izbraukušo pasažieru kopskaits bija 10 331, par 7 271 vairāk nekā aprīlī. Pasažieru apgrozījuma kritums no marta līdz maijam skaidrojams ar starptautisko lidojumu atcelšanu, lai ierobežotu COVID-19 vīrusa izplatību.

Pirmajos piecos šā gada mēnešos lidostā “Rīga” apkalpoto pasažieru kopskaits bija 1,3 miljoni, un tas ir par 54,7% mazāk nekā šajā laika periodā pirms gada. Savukārt saņēma un nosūtīja 8,1 tūkst. tonnu kravu, un kritums bija 25,2%.

Par spīti rādītājiem, iepriekš jau ziņojām, ka Latvijas lidsabiedrība airBaltic pēdējās četrās nedēļās kopš lidojumu atsākšanas uz un no Baltijas valstu galvaspilsētām pārvadājusi vairāk nekā 27 000 pasažieru. Lidsabiedrībā uzsvēra, ka katru nedēļu pārvadāto pasažieru skaits turpina palielināties.

Foto: Unplash.com

Saistītās tēmas: KravasLidmašīnaLidosta Rīgapasažieripasta apjoms

youtube icon
Abonēt youtube