Piektdien, 24.jūlijā, plkst. 10.00 Buļļupē, pretī Kapteiņu ielai, Rīgā, notiks Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) organizētās praktiskās mācības, kurās imitēs naftas produktu noplūdi ūdenī.

Praktiskajās mācībās tiks inscenēta situācija, ka ir notikusi dīzeļdegvielas noplūde Loču kanālā un ir izveidojies liels naftas produkta plankums, kas virzās uz Buļļupes pusi. Iedzīvotāji, pamanot šo plankumu, zvana 112 un ziņo VUGD. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji veic naftas produktu norobežošanu ar bonām un savākšanu, izmantojot sūkņus.

Šo praktisko mācību mērķis ir pārbaudīt ugunsdzēsēju glābēju iemaņas veikt un vadīt glābšanas darbus ūdens akvatorijā, kā arī pārbaudīt VUGD amatpersonu darbu ar bonu izvietošanu un nezināmas izcelsmes vielu savākšanu no ūdens virsas.

Ņemot vērā, ka uz mācību norises vietu dosies vairāki operatīvie transportlīdzekļi, iedzīvotāji aicināti neuztraukties, redzot operatīvās tehnikas pārvietošanos un ugunsdzēsēju glābēju darbošanos Buļļupes teritorijā. VUGD atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un iespējamo uztraukumu!

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube