Turpmākajās dienās laika apstākļus noteiks anticiklona ziemeļu mala, vējš pierims un biežāk uzspīdēs saule. Vēl svētdien pastiprināsies zema spiediena ieplakas ietekme, Latviju šķērsos nokrišņu zona un gaidāms brāzmains vējš, vēsta Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Bet jau darba nedēļas sākumā jauns anticiklons pietuvosies Latvijai no dienvidiem un nesīs siltu un, galvenokārt, sausu laiku, ko tautā sauc par atvasaru.

Darba nedēļas beigās mazināsies plaša ciklona ietekme, pūtīs mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš. Pēcpusdienā vietām īslaicīgi līs. Naktī, debesīs skaidrojoties, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +5…+9°, bet vietām piekrastē nebūs vēsāks par +12…+14°, un dienā gaiss iesils līdz +14…+18°.

Sestdien mākoņu daudzums samazināsies un daudzviet uzspīdēs saule. Pūtīs lēns līdz mērens vējš, kas vietām piekrastes rajonos brāzmās sasniegs 15 m/s. Ievērojami nokrišņi netiek prognozēti, bet svētdien, palielinoties mākoņu daudzumam, gaidāms arī lietus. Brīvdienās dienās termometra stabiņš naktīs noslīdēs līdz +8…+15°, bet dienās pakāpsies līdz +15…+21° atzīmei.

Jaunajā darba nedēļā nokrišņi pakāpeniski mitēsies, vien naktī uz pirmdienu vēl daudzviet gaidāms lietus. Nedēļas vidū Latviju šķērsos anticiklons no dienvidrietumiem, saule mīsies ar mākoņiem un saglabāsies sauss laiks. Pūtīs lēns rietumu puses vējš, kas pakāpeniski iegriezīsies no austrumiem, dienvidaustrumiem. Dienā gaiss iesils līdz +18…+23°.

Nedēļas izskaņā laika apstākļus noteiks ciklons ziemeļos no Latvijas. Līdz ar nokrišņiem, ciklons atnesīs arī auksto gaisu un vējainu laiku.

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube