Foto: Unplash.com

Gada tumšais laiks ir tad, kad meklējam gaismu. Mēs to darām dažādi – meklējam to sevī, atbrīvojoties no aizvainojumiem un dusmām, lūdzot piedošanu, tāpat rotājam māju logus, lai arī garāmgājējs justu gaišumu, ko vēlamies sniegt pasaulei. Sveces liesmiņa sasilda gan mūsu mājas, gan sirdi. Izrādās, ka mājas apstākļos nemaz nav tik sarežģīti liet sveces pašiem – pēcāk sveces var kalpot kā lieliska dāvana mīļajiem. Tāpat tas ir brīnišķīgi kopā pavadīts laiks ar mīļajiem. 

Ņemot vērā notiekošo visā pasaulē, šogad vairākums no mums sastopas ar izaicinājumiem, taču tieši šis gads licis atgriezties pie vērtībām – būt kopā ar ģimeni, apskatīt skaistās Latvijas ainavas, atklāt sevī kaut ko jaunu un nebijušu!

Ziemassvētki šogad solās būt klusi, bet ne mazāk sirsnīgi. Kas var būt skaistāks kā pašu darinātas dāvanas?! Šajā publikācijā parādīsim, kā liet sveces mājas apstākļos, kādi materiāli ir nepieciešami, un uzzināsim, kāda nozīme ir sveču krāsām.


Atgādinām, ka joprojām noris kampaņa Sveču darbnīca. Jaunieši ar smagiem attīstības un funkcionālajiem traucējumiem darina sveces ar īpašu domu un sirds siltumu.

Šīs kampaņas mērķis ir izveidot grupu māju, lai jauniešiem būtu nodrošināts mājoklis. Vieta, kur dzīvot, saņemot visu nepieciešamo atbalstu. Lai cilvēkam ir sava personīgā dzīves un higiēnas telpa, kas nav jādala ar citiem.

Iegādājoties jauniešu darinātās sveces, ikviens no mums var palīdzēt piepildīt sapni!

LASI: Chillpill sarunājas | Katra nopirktā svece var palīdzēt piepildīt sapni par grupu māju jauniešiem ar funkcionāliem traucējumiem


Piekritīsiet, ka veikalu klāsts ir milzīgs, varam iegādāties sveces visās varavīksnes krāsās, taču izrādās, ka arī sveču krāsām ir atšķirīga nozīme. Veikals “Laureta Candles”, kur var iegādāties visu nepieciešamo sveču darināšanai, pārstāvji konsultēs, kā saprast, kura sveču krāsa tev ir nepieciešama konkrētā dzīves situācijā.

“Pirms iegādāties sveci, izlem, kādam mērķim tu to izmantosi,” aicina “Laureta Candles” pārstāvji.


Baltā krāsa. Šādas sveces ir labas aizsardzības rituālu veikšanai. Tā nomierina un sniedz harmoniju. Baltu sveci labi aizdegt guļamistabā, ja esi sastrīdējies/-usies ar mīļoto cilvēku. Gaišais materiāls arī ir labi piemērots meditācijai uz sveces liesmu.

Dzeltenā krāsa. Šāda svece strādā ar mājokļa enerģētiku, piesaistot labklājību un atbrīvojot no negatīvā. Tiek uzskatīts, ka tā labvēlīgi ietekmē arī noskaņojumu, uzlabojot cilvēka iekšējo stāvokli. Sveci var aizdegt kopā ar vīraku vai aromātiskajām eļļām, lai pastiprinātu tās efektu. Teicams papildinājums būs pareizi izvēlēti aromātiskie kociņi, kas piesaista mīlestību vai bagātību.

Sarkanā krāsa. Šī krāsa tiek vienlaikus uzskatīta par asins un kaislības krāsu. To izmanto pieburšanā, lai iedegtu kaisli, bet sarkanas krāsas svecīte var kalpot arī aizsardzībai. Tā nostiprinās organismu, dāvās spēkus cīņai ar apstākļiem, aizsargās īpašnieku no enerģētiskiem triecieniem. Apstaigājot savu mājokli ar iedegtu sarkanu sveci, tu pasargāsi to no negatīvā.

Oranžā krāsa. Veiksmes krāsa. Šādu sveci ir labi iedegt pirms atbildīga pasākuma, piemēram, uzstāšanās publikas priekšā, randiņa vai darījuma, kuram noteikti jābūt tev par labu.

Zaļā krāsa. Naudas krāsa. Aizdedzot mājoklī zaļu sveci, tu liec Visumam saprast, ka gribētu uzlabot savu finanšu stāvokli. Ar zaļu sveci var aizsargāt maciņu, lai to nenozagtu un nauda tajā neapsīktu. Lai to panāktu, trīs reizes pulksteņrādītāja virzienā apļo iedegtu sveci apkārt makam, it kā iezīmētu apkārtni ap to. Turklāt zaļā ir veselības krāsa. Lai uzlabotu pašsajūtu, pārstātu slimot, noņemtu trauksmi vai galvassāpes, zaļu sveci tu vari iedegt savā guļamistabā un atstāt to degam neilgu laika sprīdi.

Zilā krāsa. Intuīcijas krāsa. Palīdz uzzināt patiesību. Tā piesaista vēlamās pārmaiņas. Var kombinēt šo sveci ar citu. Piemēram, ja tu gribi atrast savu aicinājumu un pelnīt vairāk, nekā pašlaik, pamēģini aizdegt zilu un zaļu sveci.

Gaiši zilā krāsa. Šāda svece vienlaikus palīdz atrast sevi un nomierināt iekšējos dēmonus. To arī labi iedegt, lai panāktu samierināšanos. Gaiši zilā krāsa noņem trauksmi un noskaņo uz meditatīvu stāvokli.

Violetā krāsa. Mistiska krāsa. Ja zilā krāsa pastiprina sesto maņu, bet sarkanā stiprina fiziskos spēkus, tad kopā tās atbrīvo tavu iekšējo enerģiju.

Zelta krāsa (vai citas mirdzošas sveces). Tās tiek izgatavotas, lai dedzinātu svētkos un radītu svinīgu atmosfēru. Taču ar šādu sveci var ieviest dažādību arī pelēkajā ikdienā. Iegādājies zelta krāsas sveci, nogaidi mierīgu brīdi, kad tevi neviens netraucē, aizdedz sveci un pamēģini krāsās iztēloties vēlamo. Iedomājies, kā tu vari to iegūt, ko dari tā labā, kāds būs tavs triumfs, kad iegūsi vēlamo.

Melnā krāsa. Dažkārt sastopamas arī šādas krāsas sveces. To nereti izmanto lāsta uzlikšanai. Tās izsūc enerģiju no sava īpašnieka, barojoties no tās. Uzliekot negatīvu, svarīgi ir atcerēties, ka tas vienmēr atgriežas, dod atbildes triecienu tam, kurš ir iecerējis ļaunus darbus.


Vienlaikus pārstāve iesaka pievērst uzmanību tam, kā svece deg – “tas var daudz ko pastāstīt par tavām iecerēm”.

Iedegt sveces mājoklī ir ļoti vērtīgi. Ieteicams to darīt vismaz reizi mēnesī. Tas spēs tevi aizsargāt, barot ar enerģiju un palīdzēt atrisināt problēmas. Pastāsti saviem draugiem par sveču spēku un izmanto tās tikai labiem mērķiem.

Fotopamācība par sveču liešanu mājas apstākļos skati šeit: Foto: Meistarklase kopā ar chillpill.lv – darini sveces mājās, kā arī uzzini sveču krāsu nozīmi

youtube icon
Abonēt youtube