Foto: Gunta Kūla

Brīvdienās virs Latvijas pakāpeniski pastiprināsies anticiklonu ietekme, līdz ar to mākoņu daudzums samazināsies, nokrišņi mitēsies un kļūs krietni saulaināks. Arī gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies un nākamās nedēļas vidū vietām varētu iesilt pat līdz +22°, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Šīs darba nedēļas izskaņā vēl vietām īslaicīgi līs,  pastāv arī neliela pērkona negaisa iespējamība. Vējš būs lēns, bet gaiss iesils līdz +14…+19°, nedaudz vēsāks būs piekrastes rajonos un vietām Kurzemē, tur +10…+14.

Brīvdienās virs Latvijas pastiprināsies anticiklons – mākoņi izklīdīs un daudzviet uzspīdēs saule. Vietām gan vēl sagaidāms īslaicīgs lietus, tomēr nokrišņu daudzums vairs nebūs tik liels kā aizvadītajās dienās.  Naktīs, pūšot lēnam ziemeļu vējam, vietām veidosies migla un dūmaka. Gaiss naktīs atdzisīs līdz +4…+11°, bet dienās gaisa temperatūra paaugstināsies līdz  +12…+17°.

Jaunnedēļ mākoņi mīsies ar sauli un gan naktis, gan dienas aizritēs bez nokrišņiem, vienīgi trešdien laiks būs pelēcīgāks un lietaināks. Pūtīs lēns vējš un gaisa temperatūra naktīs būs no +8 līdz +13°. Arī dienas būs siltas- termometra stabiņš pakāpsies līdz  +17….+22°. Tā kā vējš būs lēns un dienas saulainas, pēc sajūtām gaisa temperatūra varētu šķist nedaudz augstāka.

youtube icon
Abonēt youtube