Foto iegūts no Facebook

Juriste un deputāte Ieva Brante Instagram īsajos stāstiņos pauž: “Draugi, tagad pa nopietno.” Sakarā ar šodienas protestiem, viņai ir ko teikt. Ne vien deputāte izsaka savas bažas par iespējami nopietnajām sekām, bet arī Valsts policija aicina nedoties uz piketiem.

Brante neslēpj, ka daudzi jautā, vai deputāte ir potēta, vai viņa ir par vai pret potēšanos,  ko viņa domā par obligāto potēšanos, vai ies vai neies uz protestu šodien, 18.augustā.

Brante pauž: “Draugi, tagad pa nopietno.” Sakarā ar šodienas protestiem, viņai ir ko teikt: “Es vienmēr veselīgi  esmu kritizējusi valdību,  tās neloģiskos lēmums un dažādi izrādījusi ar savām aktivitātēm nostāju svarīgajos jautājumos. Šodien es jums saku – protestu aizsegā var sākties nemieri visas valsts līmenī, un tie vairs nav joki.

Ir skaidras drošības iestāžu norādes, ka aiz šī visa stāv kremlis. Un nē, es nebiedēju, es nesaku, ka jums ir jāvakcinē savi bērni, es tikai lūdzu stipri pārdomāt to, vai jūs tiešam vēlaties tapt izmantoti ne tam mērķim, ar kādu būsiet ieradušies uz protestu. Es lūdzu pārdomāt šo lēmumu, teic deputāte.

Deputātes bažas nav bez iemesla, arī Valsts policija lūdz nedoties uz šīs dienas piketiem, pastāv augsts vardarbības eskalācijas risks.

Aicinām iedzīvotājus neļauties atsevišķu aktīvistu provokācijām, un nedoties uz šo piketu,” pauž Valsts policijas amatpersonas.

Konstatējot, ka tiek pārkāpti epidemioloģiskie drošības noteikumi vai tiek izdarīti citi pārkāpumi, policija būs gatava operatīvi reaģēt notikuma vietā. Turklāt pārkāpumi tiks fiksēti ar tehniskajiem līdzekļiem, un pārkāpējiem tiks piemēroti bargi sodi.

Likumsargi atgādina, ka gadījumā, ja nesankcionētais pikets notiks, un radīsies situācijas eskalācija, tiks vērtēta tā iniciatora atbildība. Tāpēc Valsts policija vēršas pie šī pasākuma iniciatora, brīdinot nepulcināt uz to iedzīvotājus! Stāvoklis sabiedrībā neatbrīvo cilvēku no atbildības.

Visi pasākuma organizētāji ir identificēti un tiek brīdināti, ka gadījumā, ja tiks pārkāpti epidemioloģiskie ierobežojumi un tiks konstatēti sabiedriskās kārtības pārkāpumi, viņiem par to nāksies atbildēt likumā paredzētajā kārtībā.

Tāpat iedzīvotāji ir aicināti nepakļauties provokācijām un neiesaistīties citu personu iniciētās prettiesiskās aktivitātēs, kuras var apdraudēt cilvēku veselību, drošību un sabiedrisko kārtību!
Notikuma vietā atradīsies policijas un citu drošības institūciju spēki, un pārkāpumi tiks fiksēti arī ar tehniskajiem līdzekļiem. Gadījumos, ja tiks konstatēti epidemioloģisko drošības noteikumu pārkāpumi, nesankcionētā piketa dalībniekiem var tikt piemērots sods līdz 2000 eiro.

Tāpat tiek atgādināts, ka alkohola lietošana sabiedriskā vietā ir izliegta. Pie atbildības tiks saukti arī iedzīvotāji, kas atrodas sabiedriskā vietā tādā reibumā stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu.

Atgādinām, ka par nepakļaušanos policijas darbinieka likumīgajām prasībām iestājas administratīvā atbildība. Savukārt par pretošanos vai uzbrukumu varas pārstāvim un citai valsts amatpersonai, iestājas kriminālatbildība un par šādiem noziegumiem var tikt piemērota arī brīvības atņemšana.

Saistītās tēmas: 18.augustsIeva BranteKremlisPikets

youtube icon
Abonēt youtube