“Es neesmu vīrietis, es esmu dvēsele,” sarunā ar vīriešu veselības platformas Virutests.lv vadītāju Helmutu Bēķi paziņo Latvijā populārākais krišnaīts Uģis Kuģis.

Savos uzskatos par Latvijas vīriešiem Uģis ir skarbs. “Viņi baidās uzņemties atbildību, un tas veicina kultūras degradāciju. Pirmais jautājums, ko vīrietim uzdodu: «Par ko tu savā dzīvē esi atbildīgs?» Ja pasaka, ka par neko, tad saku, ka būs gaidāms pamatīgs darbs. Jo vairāk atbildības, tas nozīmē, ka viņam iekšā ir krampis – viņš var izturēt. Mūsdienu vīrietis ir vājš. Tas veidojas no tā, ka nezini, kas esi un kāda ir tava loma sabiedrībā.»

“Vispirms vīrietim ir jāiemācās savaldīt savus jutekļus. Ja tu nemāki savaldīt savu krānu, savu atomenerģiju, savu vēderu, savu mēli – tu nevari būt par vīrieti! Tāpēc, ka uz tevi nevar paļauties. Vairums vīriešu nevar savaldīt šīs trīs līnijas savā ķermenī, un viņi parasti viļas, viņi salūzt. Jāsaprot, ko tu gribi no dzīves. Ja tu gribi dzīvē baudīt, tad kam tev sieva un bērni ir vajadzīgi? Vecāki velk bērnus uz koncertiem vienos naktī – viņiem tajā laikā ir jāguļ! Ko viņi apmierina?! Bērna vēlmes vai savas vēlmes? Priekš kam tad tu par vecāku kļuvi, ja nemāki bērnam iedot kvalitatīvu laiku?! Nu nekļūsti! Uzsien savam pincītim mezgliņu un sēdi istabā! Priekš kam tu lien tām sievietēm klāt un bērnus taisi, ja tev nav kvalifikācijas?!”

Lai gan sabiedrībā valda uzskats, ka pie Uģa Kuģa uz konsultācijām iet tikai dāmas, aptuveni 70% viņa klientu esot vīrieši – veiksmīgi karjerā un ģimenē, bet, kā izrādās, ar to ir par maz. “Kad vīrietis atnāk pie manis un plīst pa vīlēm, viņš meklē cilvēku, kurš viņam ieliks jaunu ideju, jaunu misiju,” skaidro Uģis. “Atnāk un saka: «A ko tālāk? Es esmu nositis čūsku, iestādījis ozolu, dēls man ir, bet ko tālāk?!» Otra iespēja ir ņemt jaunu sievu un atkal visu to pašu dragāt. To sauc par četrdesmitgadnieku krīzi, bet problēma ir tā, ka viņš nezina mērķi, kur tālāk iet. Viņam ir vajadzīgs mērķis!”

Turpinot viņš stāsta: “Citas kultūras māca vērtības, un kopošanās nav vērtība. Mēs to dabiski darīsim bez mācīšanas. (..) Sekss ir sekas tam, ka cilvēks, vīrietis nemāk izpaust savu emocionālo dabu, un viņš saņem gandarījumu tikai pincīša paraustīšanā, jo savādāk nemāk sevi emocionāli pilnveidot un atrast sevī citu apbalvošanas sistēmu. Bet senās kultūras vīrietim mācīja savādāk pilnveidoties.”

Lasiet arī: Labs sekss ir drošs sekss. Izplatītākie mīti par seksu, grūtniecību, STS un vēl

Par seksuālo audzināšanu, par to, kāpēc «mazliet jādabū pa purnu», kā raud vīrieši, ko īsti nozīmē iniciācija, kāpēc vīrieša mērķiem jābūt nesasniedzamiem un kāpēc vīrietis sāk rukšķēt, ja sieviete viņu sauc par cūku, kā arī par daudziem citiem jautājumiem uzzināsi, noskatoties vai noklausoties visu sarunu ar Uģi Kuģi.

Saistītās tēmas: sekssUģis Kuģis

youtube icon
Abonēt youtube