Foto: Pexels

Visas zodiaka zīmes var iedalīt četrās – zemes, ūdens, gaisa un uguns – stihijās. Noskaidro, kādas ir tev raksturīgākās rakstura īpatnības, kā arī stiprās un vājās vietas.

Zeme

(Mežāzis, Vērsis, Jaunava)

Vienkāršs cilvēks, kas ar abām kājām stāv uz zemes; nekādu satriecošu plānu un projektu, dominē praktiskums un realitāte. Lietas sauc īstajos vārdos un sagaida to pašu arī no citiem. Ja pārstāvat Zemes stihiju, jūs uztverat tikai to, ko varat redzēt, dzirdēt vai sataustīt, ko varat apliecināt ar materiālām lietām, pierādāmiem faktiem, – nekādu fantāziju. Cilvēki pēc praktiska padoma vērsīsies tieši pie jums. Jūs patiešām darāt darbu, kamēr citi par to tikai pļāpā. Nav daudz tādu cilvēku, kuri zina jūsu slēptākās domas, – jūs esat pārāk lepns un neatkarīgs, lai tās atklātu un demonstrētu.

Šīs stihijas pārstāvjiem draugi un mīļotie jāizraugās no zemes un ūdens zīmju vidus –  zemei ir vajadzīgs ūdens, ja negribat pārvērsties tuksnesī. Zeme var sadzīvot arī ar uguni, ja neiebilst pret tās pēkšņajiem uzdzirkstījumiem, un gaisu, ja vien spēj laiku pa laikam pārciest viesuļvētras.

Plusi: praktiskums, stabilitāte, prasme izdzīvot no saviem ienākumiem. Jūs pārāk daudz negaidāt no dzīves, esat konsekvents, neatlaidīgs, čakls, protat atbalstīt un aizstāvēt.

Mīnusi: vienmuļība, iztēles trūkums, skopums, pesimistisks dzīves redzējums, ietiepība, stingrība pret sevi un apkārtējiem, bezjūtīgums.

Ja piedzimāt Mežāža zīmē, esat visīstākais Zemes stihijas pārstāvis – esat noslēgts, jums patīk vadīt notikumus no aizkulisēm, nemaz neparādoties uz skatuves. Ja esat Vērsis, tad – drošs un nelokāms, spēka iemiesojums, nesatricināms kā klints, iekams jūsos nesāk darboties vulkāns. Savukārt, ja esat Jaunava, – prasmīgs, strādīgs. Jūsu devīze – visam savs laiks. Ar to jūs gāžat kalnus.

Mājas apstākļi: jādzīvo stingri ar abām kājām balstoties uz zemes. Jūs mīlat dārzu, siltumnīcu, puķu kastes uz palodzes. Jums nepieciešama mierīga stabilitāte, drošs darbs.

Ūdens

(Vēzis, Skorpions, Zivis)

Nepastāvība, emocionalitāte, samērā izteikts jūtīgums. Instinktīva izturēšanās pret cilvēkiem. Jums nav nepieciešams domāt, jūs pietiekami labi zināt. Jūs spējat adaptēties labāk, nekā jums šķiet. Varat domāt, ka esat iekļuvis bezizejas situācijā, taču citi redz, ka atrodat ceļu savās problēmās, tāpat kā ūdens iztek starp šķēršļiem. Jūs ļoti jūtīgi uztverat citu cilvēku noskaņojumu. Ja kāds iemetīs akmeni jūsu dīķī, ūdens nerims viļņoties vairākas dienas. Jūs viegli padodaties garastāvokļa maiņām. Ja kādam būs nepatikšanas, jūs jutīsiet līdzi. Jūs lieliski izjūtat cilvēkus, notikumus, vietas. Cilvēki jūs pat uzskata par neparastu, pārdabisku. Jūs nevarat pateikt, kāpēc, taču jūsu priekšnojautas katrā ziņā piepildās. Ūdens stihijas zīmē dzimušajiem cilvēkiem partneri jāizraugās no ūdens vai zemes zīmju vidus –ūdenim zeme nepieciešama kā tilpne. Ūdens nav savienojams ar uguni, taču var sadzīvot ar gaisu, ja nav bail no mākoņiem un miglas.

Plusi: jūtīgums, pievilcība, sabiedriskums, labvēlība, miers, ideālisms, radošs artistisks gars, prasme ielūkoties citu domās, pacietība.

Mīnusi: svārstīgais garastāvoklis, nervozitāte, izvairīgums, vētrainais melodramatiskais raksturs, pesimisms, kūtrums, nepraktiskums, vājš raksturs.

Vēzis – nevaldāms, enerģisks. Skorpions –  spēj slēpt savus nodomus, iesaldēt vēlmes un vajadzīgajā brīdī tās atkausēt. Zivis –pazemes ūdeņi. Labprātāk apiet šķēršļus nekā ar tiem cīnās, taču galvenais ir prasme par katru cenu virzīties uz priekšu.

Mājas apstākļi: vēlams dzīvot pie ūdens – vai tā būtu jūra, ezers, baseins dārzā vai akvārijs. Darbam vajadzīga mierīga vieta. Jūs vairāties no kaitinošiem cilvēkiem un skaļiem radiniekiem, labprāt baudāt skaistus dabasskatus (vēlams, ar ūdeni).

Gaiss

(Svari, Ūdensvīrs, Dvīņi)

Šīs stihijas pārstāvjiem piemīt atjautība, jautrs, dzīvespriecīgs raksturs, runīgums, sabiedriskums. Jūs savā ziņā esat ģimenes tulks, izskaidrotājs, labi protat rakstīt vēstules (kad nākas to darīt), taču labprātāk zvanāt pa telefonu.

Priekšroku dodat vēsam prātam, mēdzat kalt plānus. Daži no tiem jums aizvien ir galvā. Jūs dzīvojat ideju, domu pasaulē. Jums patīk izteikt loģiskus argumentus, tāpat jums piemīt asa, precīza domāšana. Jums atbilstoši savai stihijai draugus un mīļotos vēlams izraudzīties no gaisa vai uguns zīmēm.

Plusi: veselais saprāts, objektivitāte, kolektīvisma izjūta, spēja pielāgoties, gatavība palīdzēt. Jūs esat labs sarunu biedrs, taisnīgs, apdomīgs, brīvību mīlošs.

Mīnusi: ietiepība, divkosība, paviršība, pļāpība, tieksme uz tenkošanu, vēsums un aprēķins, patvaļa, izlaidība.

Ja esat dzimis Svaru zīmē, esat izteikta gaisa stihijas zīme: vēsa, mierīga, sakoncentrēta; jūsu galvenais spēks ir pārliecība. Ja esat Ūdensvīrs, esat kā nekustīgs gaiss, zem spiediena. Jūs raksturo prāta rosība, plānu pārpilnība. Jūs alkstat dot vaļu, brīvību pasaulei, kas to pat nenojauš. Ja pēc horoskopa esat Dvīņi, līdzināties mainīgam gaisam – te siltam, te aukstam, reizēm pat abiem reizē. Dzīvē rīkojaties ar prātu un pievilcību, vajadzības gadījumā ar šiem pašiem līdzekļiem arī atvairāties.

Mājas apstākļi: gaisa stihijas zīmē dzimušam cilvēkam jādzīvo atklātās, vējainās vietās, kur ir papilnam gaisa, sliktākajā gadījumā noder kondicionieris. Strādājot telpā, izvēlieties vietu pie loga. Iespējami daudz uzturieties laukā.

Uguns

(Auns, Lauva, Strēlnieks)

Dedzīgs, straujš raksturs, ass prāts, atjautība, spēja uzliesmot līdzīgi meža ugunsgrēkam. Neiecietība sīkumos, nepatika pret gariem skaidrojumiem, spēja ātri uztvert galveno, trauksmainums. Reizēm gluži nepārdomāta rīcība. Jūs atsakāties nožēlot savas brāzmainās rīcības sekas, esat karstasinīgs, nesavaldīgs, seksuāls, ar eksplozīvu temperamentu, savukārt no jums starojošais siltais dzīvīgums un dedzība pievelk citus cilvēkus.

Draugus un mīļotos jums vajadzētu izraudzīties no uguns vai gaisa stihijas pārstāvju vidus – degšanai vajadzīgs gaiss. Uguns ir nesavienojama ar ūdeni – ūdens vai nu iztvaiko vai apdzēš uguni. Uguns var sadzīvot ar zemi, taču vienmēr pastāv iespēja, ka zeme var apslāpēt uguni, savukārt uguns – apdedzināt zemi.

Plusi: spēja pieņemt lēmumu, dinamiskums, runīgums, mundrums un optimisms, drosme, enerģiskums, darbīgums, pievilcīgums.

Mīnusi: pavēlnieciskums, neiecietība, paviršība, iedomība, spītīgums, bieži dusmošanās un nonākšana pretrunās, vienaldzīgums, neapdomīgums, pārgalvīgums.

Ja esat Auns – tātad visugunīgākais, neapdzēšams (nenogurdināms). Ja Lauva – līdzināties ugunij ar vienmērīgu un pastāvīgu karstumu. Ja esat Strēlnieks, līdzināties mainīgai ugunij – pēkšņi uzliesmojat un tikpat pēkšņi atdziestat un pazūdat.

Mājas apstākļi: būtu jādzīvo vēsās, plašās vietās ar vaļēju kamīnu, kurā sprēgā uguns. Arī strādāt vēlams vēsā telpā un svaigā gaisā. Slēgta telpa, kurā trūkst gaisa, slāpē uguni.

Lasiet arī: Dāvanu horoskops

Saistītās tēmas: horoskopszodiaka zīmes

youtube icon
Abonēt youtube