Foto izgūts no Telegram @Отряды Путина Z

«Putina vienības» aktīvisti, pārsvarā vecāka gada gājuma cilvēki, sapulcējušies kopā, lai protestētu pret Baltijas valstīm un Poliju, kā arī to vadītājiem, sadedzinot to foto attēlus.

Viena no aktīvistēm, turot rokās Latvijas prezidenta Egila Levita fotoattēlu, norāda, ka protestē pret Baltijas valstīm ar “šo cilvēku priekšgalā, kurš grib Krievijas cilvēkiem uzbūvēt koncentrācijas nometnes”. Viņa pauž neizpratni, kā tā var rīkoties pret krievu tautu, kas Latviju atbrīvojusi no fašisma un cīnījusies par latviešu tautas laimi, liecina ieraksts vietnē Telegram.

Kā noprotams, sašutumu “Putina vienības” aktīvistos izraisījusi Uzvaras parka un citu padomju varu slavinošu pieminekļu demontāža.

Kā zināms, 23.augusta pēcpusdienā Uzvaras parkā no pieminekļu kompleksa tika nogāztas trīs statujas.  Trešdienas, 24.augusta, rīts padomju armiju slavinošā pieminekļa kompleksā sācies ar sievietes tēla statujas jaukšanu. Savukārt 25.augustā plkst. 16.43 ovāciju pavadībā nogāzts 79 metrus augstais obelisks ar zvaigznēm virsotnē. Obelisks iegāzies baseinā, saceļot lielas šlakatas un radot skaļu blīkšķi.

Lasiet arī: VIDEO: Rīgas domē gandrīz sakaujas okupekļa dēļ

Saistītās tēmas: Putina vienībaUzvaras piemineklis

youtube icon
Abonēt youtube