Krišjānis Kariņš. Foto: La Moncloa – Gobierno de España/Flickr

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš svētdien, 4.septembrī, Berlīnē, Vācijā piedalīsies Frīdriha Hajeka (Friedrich August von Hayek) fonda starptautiskās balvas pasniegšanas ceremonijā, lai saņemtu fonda piešķirto starptautisko balvu.

Starptautiskā balva Kariņam ir piešķirta par brīvā tirgus ekonomikas konsekventu aizstāvību, īstenojot uz tirgu orientētu ekonomikas un budžeta politiku.

Frīdriha Hajeka fonda starptautiskā balva šogad piešķirta visiem trim Baltijas valstu premjerministriem – arī Igaunijas premjerministrei Kajai Kallasai (Kaja Kallas) un Lietuvas premjerministrei Ingrīdai Šimonītei (Ingrida Šimonytė).

Vēl papildus Kariņam Berlīnē plānota Baltijas valstu premjerministru sanāksme, kā arī tikšanās ar Vācijas politiķiem un intervijas masu medijiem.

Frīdrihs Hajeks (1899 – 1992) ir viens no 20.gadsimta izcilākajiem ekonomistiem un filosofiem, kurš aizstāvēja uz brīvā tirgus principiem veidotu ekonomiku un uz indivīda brīvību balstītu sabiedrību. Frīdriha Hajeka fonds ir dibināts 1999.gadā Vācijā, Freiburgā, par godu Hajeka 100.jubilejai.

Lasiet arī: Pēc apspriedēm par situāciju frontē pie Putina steidzami izsaukti mediķi

Saistītās tēmas: Frīdriha Hajeka fondsKariņš

youtube icon
Abonēt youtube